LUDA KOMBINACIJA: Srpski as se baš zabavljao

Srpski as je znao da se zabavi.

Ekipa Janisa Adetokumba slavila je sa 184:175 protiv tima Lebrona Džejmsa u Ol-star utakmici koja je bila odigrana u Solt Lejk Sitiju, saveznoj državi Juta.

Odmah na startu utakmice Jokić, član ekipe Lebrona Džejmsa, pokazao je zašto je jedan od najboljih asistenata u NBA ligi.

Na kraju prve četvrtine je imao tri asistencije, a najbolja je svakako bila ona za Lebrona Džejmsa.

Jokić je magično prosledio loptu do Džejmsa koji je monstruozno zakucao i raspalio publiku.

 


Nikola Jokić je u svom stilu blistao u porazu i bez preteranog mučenja ubacio četiri poena, a uz to dodao i pet skokova i šest asistencija za 20 minuta provedenih na parketu.

Sa druge strane, u ekipi Janisa je blistao Džejson Tejtum koji je oborio rekord Entonija Dejvisa (52) za najviše postignutih poena na Ol-star utakmici sa 55 poena.

To mu je ujedno i donelo MVP priznanje, dok je Janis podigao po prvi put u istoriji trofej za pobedničku ekipu.

Kako to i biva na Ol-star utakmicama, odbrana je bila u drugom planu i usledila je serija zakucavanja, ali i lakih polaganja. Lebron Džejms i Džejson Tejtum su ušli u pravi šuterski okršaj, pošto su pogađali iz velike udaljenosti šuteve za tri poena.

U prvoj četvrtini su se istakli i Kajri Irving i Džejlen Braun, a Jokić se do kraja nje upisao u listu strelaca.

Prvi put u istoriji od promene pravila Ol-star utakmica, jedna od četvrtina se završila nerešeno, te je nagrada za fondacije kapitena podeljena i 50 hiljada dolara je otišlo u humanitarne svrhe na svakoj strani.

U drugoj četvrtini pravi šou je priredio Dža Morent, koji je najboljim zakucavanjem meča zapalio arenu. Dejmijan Lilard se mučio, ali se probudio pred kraj druge deonice. Jokić se nakon male pauze vratio na teren, a odmah nakon tajm-auta upisao se i Tajris Haliburton. Nova asistencija Jokića došla je sada za Haliburtona koji je pogodio trojku.

Nakon ofanzivnog skoka Jokić je upisao svoje prve poene, a do poluvremena je delio ulogu najboljeg asistenta na meču. Drugu deonicu je pobedio tim Janisa 53:46, te su sada osvojili svih 100 hiljada dolara.

Upravo se Džejson Tejtum „zapalio“ u trećoj deonici zajedno sa Donovanom Mičelom i za samo pet minuta zajedno su postigli čak 28 poena.

Lebron se nakon poluvremena nije vraćao u igru i deluje da je to uticalo na njih, pošto u prvim minutima nisu mogli da postignu koš.

Nastavila se rafalna paljba Tejtuma i Janisov tim je slavio i u trećoj deonici.

Timu grčkog košarkaša bilo je potrebno u poslednjoj deonici 182 poena i bez većih problema su uspeli da stignu do tog cilja i pobede na kraju.

Najefikasniji u Janisovoj ekipi bio je Tejtum sa 55 poena i 10 skokova, Donovan Mičel je dodao 40 poena i 10 asistencija, dok je sjajan bio i Lilard sa 26 poena.

Lebronov tim je predvodio Džejlen Braun sa 35 poena i 14 skokova, dok su po 32 ubacili Kajri Irving i Džoel Embid.

Kao i Jokić, Luka Dončić je bio poprilično miran na ovoj utakmici, a imao je učinak od četiri poena, dva skoka i pet asistencija.

Be the first to comment on "LUDA KOMBINACIJA: Srpski as se baš zabavljao"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*