SKANDAL: Navijači Partizana DEPORTOVANI iz Moldavije!

FOTO: KK Partizan

Navijači Partizana kojima je zabranjeno da uđu u Moldaviju, deportovani su nazad u Srbiju.

Grupu od 12 pristalica crno-belog kluba je u ponedeljak veče sačekalo neprijatno iznenađenje po sletanje u Kišnjev, gde im je od pripadnika čuvara reda rečeno da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije i „zato što su Srbi“.

„Nakon pet sati u kojima smo tretirani na vrlo grub način, uz veoma jasno naglašenu diskriminaciju od strane granične službe Republike Moldavije, suočavamo se sa četvorodnevnim boravkom u odeljku za deportaciju dok čekamo povratni let u petak. Razloge za deportaciju je teško razumeti ali svode se na to da smo Srbi i navijači i da nam iz tog razloga nije dozvoljen ulaz. Oduzeti su nam pasoši i predati dokumenti na moldavskom jeziku koje traže da potpišemo. Došli smo samo sa jednim ciljem a to je da podržimo Partizan u najvažnijoj evropskoj utakmici. Na kraju smo se suočavali sa podrugljivim komentarima poput: ako Putin sutra pošalje raketu, poginućete ovde?! Zašto da poginete ovde? Poginite u svojoj zemlji. Čekamo pomoć iz Srbije i nadamo se da će situacija što pre biti rešena. Ponavljam, samo želimo da u četvrtak uveče podržimo naš Partizan“, izjavila je navijačica koja se predstavila kao Mirjana.

 


Doneta je odluka da se sa konačnom odlukom sačeka do jutra, ali je ista ostala na snazi. Njima je zabranjeno da uđu u zemlju, a povratne avionske karte su kupili od sopstvenog novca i to pod navodno visokim cenama.

„Nakon što smo cele noći pokušavali da rešimo situaciju, deo deportovanih navijača je prvim jutarnjim letom napustio Moldaviju kupivši karte o sopstvenom trošku i to po paprenim cenama. Oko dva sata noću, svima je pojedinačno uručena i zvanična zabrana ulaska pa je nakon konsultacija sa ambasadorom u Rumuniji odlučeno da se više ne čeka na pomoć koja ne stiže. Drugi deo navijača će napustiti Moldaviju posle 14 časova letom za Bukurešt, takođe o sopstvenom trošku“, ističu navijači crno-belih iza Tviter profila „Partizan.net“.

Utakmica je na programu u četvrtak od 21 čas na stadionu u Kišinjevu, jer su organizatori rešili da iz Tiraspolja prebace meč u drugi grad zbog blizine granice sa Ukrajinom.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "SKANDAL: Navijači Partizana DEPORTOVANI iz Moldavije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*