PARTIZAN PREŽIVEO HOROR USLOVE U KRUŠEVCU: Dijabate u metu, Zvezda je sada na +8!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana savladali su na užasno teškom i zaleđenom terenu Napredak u Kruševcu rezultatom 1:0 u okviru 20. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su tako iskoristili kiks Crvene zvezde, pa su večitom rivalu prišli na osam bodova zaostatka.

Izuzetno hladno vreme dočekalo je fudbalere ovog popodneva. Čak je veći problem od ledenog vetra, minusa i snega koji je vejao, predstavljao potpuno zaleđen teren „Pod Bagdalom“.


Zbog toga se čak pregovaralo o tome da se utakmica uopšte i ne odigra, te je zbog toga početak kasnio nekih pet minuta, ali je na kraju postignut dogovor da meč ipak počne.

I krenulo je veoma ofanzivno, sa zicer prilikama na obe strane, ali je bilo potrebno mnogo više da bi se napadači zagrejali po kruševačkom minusu.

Najpre je Šarić u sedmom minutu šutirao sa oko 10 metara iz poluvoleja, ali je Svetozar Marković nekako zakačio tu loptu, taman toliko da je skrene tik iznad prečke gola Aleksandra Popovića.

Samo dva minuta kasnije Partizan je uzvratio istom merom i propuštenom velikom šansom Nemanje Jovića. Fuseni Dijabate ga je pronašao izvanrednim centaršutom, ali je golman Petrić uspeo da izađe na vreme i skrati ugao Partizanovom „bonus“ igraču.

Kasnije je ritam očekivano opao, ali smo imali još po jedno uzbuđenje na obe strane.

U 30. minutu je posle slobodnog udarca Bibarsa Natha desni bek Aleksandar Filipović naterao Petrića na intervenciju, dok je 10 minuta kasnije na drugoj strani Ljubomirac zahvatio volej iz izgledne pozicije, ali je šutirao veoma slabo i pravo u Popovića.

Posle prvih 45 minuta se mogao izvući zaključak da je domaći tim bio bolji sa odnosom šuteva 5:1, te čak 9:0 u izvedenim kornerima.

U međuvremenu je sneg na mahove veoma snažno vejao, pa igrači gotovo da nisu videli ništa pred sobom, a teren je iz minuta u minut bio sve gori.

Ipak, odmah po nastavku susreta se ponovo zakuvalo, a opet je prvi zapretio Napredak. I to dva puta.

U 49. minutu se Igor Vujačić okliznuo na led i stvorio Šariću veliku šansu, ali mu je Filipović pokrio leđa, da bi tri minuta kasnije Ljubomirac loše šutirao posle prodora Jovanovića po desnoj strani.

Partizan je tek u 55. minutu kreirao prvu pravu šansu na ovom susretu. Rikardo Gomeš je probio po levoj strani i vratio loptu na ivicu kaznenog prostora, a odatle je Patrik Andrade gađao i promašio za nekoliko centimetara.

Ipak, šest minuta kasnije Partizan je poveo! Ostavio mu je loptu Rikardo i usledio je sjajan udarac iz prve u dalji ugao gola Napretka. Lopta je na putu zakačila Kerkeza i dobila taman takvu putanju da od stative završi u mreži. To je njegov prvi gol u domaćem šampionatu u crno-belom dresu.

Do kraja je Partizan uspeo da odbrani minimalnu prednost, a najveće uzbuđenje je viđeno u 87. minutu kada je Natho već „matirao“ Petrića, ali je Kerkez raščistio loptu sa gol linije.

Gosti iz Beograda su sa ova tri boda smanjili zaostatak za vodećom Zvezdom na osam bodova. Tim iz Humske u narednom kolu igra protiv ekipe Mladosti GAT.

Napredak je nastavio svoj niz bez pobede i zabeležio drugi poraz u nizu. Trenutno su 11. sa 19 bodova pre odlaska u Bačku Topolu gde ih dočekuje TSC.

 


Be the first to comment on "PARTIZAN PREŽIVEO HOROR USLOVE U KRUŠEVCU: Dijabate u metu, Zvezda je sada na +8!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*