UROŠEVIĆ ISKREN: VAR ubija draž fudbala, Zvezda me uopšte ne zanima!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana završili su zimske pripreme u Beleku.

Crno-beli su u Turskoj odigrali sedam pripremnih mečeva, a upisali jedan trijumf, dva poraza i četiri remija.

Kapiten crno-belih Slobodan Urošević se osvrnuo na sve odrađeno u Beleku.

 


– Iskreno, meni je važan rezultat na prirpemama, važan je i kad igram fudbal ispred zgrade. Ipak, ja pripremama postoje i neki viši ciljevi, pored tog rezultata. Fizički aspekt koji treba da popunimo, trčanje i tako dalje.. Rezultat po mom mišljenju jeste važan, jer kad pobeđuješ ulaziš u ritam i stičeš više samopouzdanja, ali u ovom periodu se mnogo radi, teško je, i zbog toga rezultat možda nekada ne bude zadovoljavajući – rekao je popularni Čaki za Republiku.

Parni valjak uskoro čeka i dvomeč protiv Šerifa u nok-aut fazi Lige konferencija, a za razliku od grupne faze, VAR će biti u upotrebi.

– Slažem se da je VAR tehnologija dobro rešenje za neke situacije, ali ubija čar fudbala. Kad neko da gol svi se raduju i onda VAR poništi taj pogodak. Kao što sam već rekao, za neke situacije je dobra, ali za uživanje u fudbalu i osećaj nije baš. Svakako, VAR može da pomogne, detalji će odlučiti dvomeč sa Šerifom, a nadam se da će ti detalji otići u našu korist.

Često na pripremama dođe do manjih čarki među igračima, ali toga u Beleku nije bilo.

– Gordan je lagan i smiruje nas. Uvek ima toga, tu smo zatvoreni i treniramo konstantno, svako hoće da pobedi. Ali to su normalne stvari, i kad se neko pokači na treningu to se sve završi posle par minuta kada se ohladiš. Posle treninga smo svi opet drugari. U Turskoj, da kucnem u drvo, nije bilo takvih stvari.

Derbi sa Crvenom zvezdom na programu je već 1. marta. Iako Partizan ima veliki zaostatak, Urošević ne smatra da to ima ikakav značaj.

– Bodovna razlika neće uticati, derbi je potpuno specifičan. Nebitno je da li oni nama beže ili mi njima, tenzija će opet da bude na visokom nivou, svi znamo kakva je to utakmica i tu ne možeš da se kontrološišeš i budeš opušteniji. Treba da pokažemo malo više drskosti, ne samo protiv Zvezde, već i na mnogim drugim i nadam se da ćemo uspeti u tome.

Zvezdine rezultate na pripremama ne prati.

– Iskreno, ne pratim njihove rezultate, jedino ako mi na Instagramu iskoči nešto. Moramo da gledamo samo u nas, pogotovo kada nam beže dosta bodova, pa ćemo na kraju videti šta će biti.

Ciljevi u Ligi konferencije i da li Partizan može dalje nego protekle sezone.

– Prvo da preskočimo Šerif, pa da vidimo dokle ćemo doći. Ne volim da prognoziram, uvek volim da se fokusiram na ono prvo. Potrudićemo se da doguramo što dalje. 

Da li igrači imaju motiv više da eliminišu Šerif, pošto je Crvena zvezda bila eliminisana od strane moldavskog šampiona?

– MIslim da je to više za navijače, da se oni bockaju. Ja stvarno ne gledam na to u tom smislu, meni je važno samo da prođemo, a to što su oni uradili me ne interesuje.

Partizan bi naredne sezone mogao da zaigra u Ligi šampiona, a Urošević veruje da bi crno-beli tamo mogli da naprave neki rezultat.

– Gledali smo dosta utakmica u kojima slabiji protivnik pobeđuje jačeg.  To je fudbal, zato je i zanimljiv i atrativan, zato što može svako svakog da dobije. To su za sada sve kalkulacije, kada se povuče crta na kraju sve ćemo znati. Liga šampiona bi bila prava nagrada za ovu generaciju. Bilo bi veoma lepo da se to desi.

Za sve te uspehe biće potrebna velika podrška publike, koju fudbaleri nemaju, kao njihove kolege iz košarkaškog kluba.

– Uvek sam govorio da navijači dosta mogu da nam pomognu. Kada je pun stadion i čuješ njihovu pesmu to te nosi. Mislim da je normalno to što košarkaši imaju veću podršku, jer se posle toliko vremena igra Evroliga, tu je i Željko Obradović. Verujem da bi i naš stadion bio pun da igramo Ligu šampiona – zaključio je Urošević.

 


Be the first to comment on "UROŠEVIĆ ISKREN: VAR ubija draž fudbala, Zvezda me uopšte ne zanima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*