OD HEROJA DO TRAGIČARA: Prvo izdominirao, pa razbio rivala, a onda sve upropastio

Šteta za ovakvu partiju.

Košarkaši Atlante poraženi su posle neizvesne završnice na gostovanju protiv Portlanda rezultatom 129:125, a tragičar je na kraju bio srpski košarkaš Bogdan Bogdanović koji je do same završnice igrao fenomenalno.

On je meč završio sa 23 poena, sedam skokova i četiri asistencije, ali je na kraju promašio ključne šuteve. Pri rezultatu 121:124 promašio je dva od tri slobodna bacanja, a potom i šut za tri poena pa je Portland uspeo da preživi nalet i spreči preokret.

 


Portland je tokom čitavog meča vodio od pet do 10 razlike, ali je Atlanta uspela da u poslednji minut unese veliku dramu, ali ne i naprave preokret.

Susret timova koji se bore za plej-of u dve konferencije se sveo na dvoboj Demijena Lilarda i Dežonte Marija u kojem je na kraju prevagu mogao da donese Bogdan Bogdanović. Raspoloženi srpski as predstavljao je glavnu podršku Mariju sa 23 postignuta poena, međutim dva od tri promašena slobodna bacanja pri rezultatu 121:124 na 27 sekundi do kraja, uz promašen šut za tri u narednom napadu uticali su da Atlanta definitivno ispusti priliku da dođe do 26 trijumfa.

Najefikasniji akter susreta bio je Lilard sa 42 poena, a u stopu ga je na drugoj strani pratio Mari sa 40. Podršku liderima predstavljali su Bogdanović sa 23 poena sa jedne, odnosno Grant sa 22 i Simons 21 sa druge strane.

Pobedom, trećom u četiri izazova, Portland je značajno prišao plej-ofu, dok je Atlanta četvrtim porazom u pet utakmica prilično ugrozila poziciju.

 


Be the first to comment on "OD HEROJA DO TRAGIČARA: Prvo izdominirao, pa razbio rivala, a onda sve upropastio"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*