UŽAS ZA VLAHOVIĆA: Juventusu oduzeto 15 poena!

FOTO: Tanjug/AP

Fudbalskom klubu Juventus oduzeto je 15 poena u Seriji A.

Federalni apelacioni sud je prihvatio zahtev italijanskog fudbalskog saveza za ponovno otvaranje slučaja tima iz Torina koji je optužen za falsifikovanje finansijskih izveštaja.

U istrazi „Prizma“ utvrđeno je da je u klubu bilo prekršaja i tajnih plaćanja igrača tokom ranih faza epidemije koronavirusa.

 


Federalni sud je zbog toga ponovo otvorio slučaj, ali samo protiv Juventusa i njihovih čelnika, dok su izostavili druge klubove koji su bili umešani, poput Sampdorije i Empolija.

Tužilac Đuzepe Kine je zahtevao da „bjankoneri“ budu kažnjeni sa oduzimanjem devet bodova uz suspenziju za Andreu Anjelija, Fabija Paratičija i Federika Kerubinija koji je prethodnog pomenutog zamenio pre tri godine na mestu sportskog direktora Juventusa.

Sud je otišao korak dalje i kaznio klub sa oduzimanjem 15 bodova, te sada imaju 22. To je dovoljno za deobu 11. mesta. Paratiči, koji je sada sportski direktor Totenhema, je diskvalifikovan na dve i po godine, a ta kazna je primenljiva i u Engleskoj.

Kazna je stigla i za ostale čelnike. Tako će Anjeli i Mauricio Arivabene biti odstranjeni na dve godine, Kerubini na godinu i četriri meseca, a Pavel Nedved na osam meseci.

Juventus ima pravo na žalbu, a dodatni detalji čitavog slučaja se očekuju u narednim danima.

Podsetimo, Juventus je pre dva dana dobio novog predsednika. Na to mesto su postavili Đanluku Ferera, ovlašćenog računovođu, nakon što su krajem novembra ostavku pored dotadašnjeg predsednika Anjelija podneli i potpredsednik Pavel Nedved, kao i ceo upravni odbor.

 


Be the first to comment on "UŽAS ZA VLAHOVIĆA: Juventusu oduzeto 15 poena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*