SRBIJA DOMINIRALA, PA SE RASPALA: Norveška preokrenula „Orlove“ i dovela ih na rub eliminacije!

Rukometaši Srbije poraženi su protiv Norveške rezultatom 31:28 u prvom kolu druge grupne faze Svetskog prvenstva.

Pre ovog susreta, Srbija je na poslednijih 39 utakmica na velikim takmičenjima protiv evropskih selekcija imala samo četiri pobede, četiri remija i 31 poraz, ne računajući Evropsko prvenstvo 2012. godine na kojem je naša selekcija osvojila srebrnu medalju u Beogradu.

Loš međusobni skor u tim mečevima je nastavljen, ali dobar deo meča se činilo da će biti baš suprotno.

 


Srbija je vodila više od polovine duela sa Norvežanima i posustala, paradoks, onda kada je bila u najvećoj prednosti.

Igrali su “orlovi” prvo poluvreme onako kako smo godinama zamišljali da to treba da bude. Milosavljev se razbranio, odbrana je od jedne od najboljih selekcija sveta načinila bezidejnu skupinu, Orbović je igrao utakmicu karijere za reprezentaciju i jedina zamerka može da bude nedovoljna uključenost krila.

Bilo je tu oscilacija, Norvežani bi lako hvatali priključak u naletima, ali se Srbija ipak na krilima odbrana golmana berlinskih “lisica” uvek vraćala i uvećavala svoju prednost. Imala je naša selekcija u nekoliko navrata i priliku da ode na do tada maksimalnih plus 5, ali nikako nije uspevala.

Na pauzu se otišlo sa zadovoljavajućih tri gola prednosti, ali je period pred poluvreme obeležila povreda Jovice Nikolića. Desni bek koji je zamenio Predraga Vejina na turniru se žalio na bol u kolenu, te je Toni Đerona na toj poziciji do kraja meča ostao samo sa Orbovićem.

Nastavila je Srbija, uprkos tome, sa sjajnom igrom i u nastavku. Posle gola Mijajla Marsenića stigli smo do najveće prednosti od pet golova, ali od tog momenta kreće sunovrat.

Najpre, ta prednost je trajala samo nekoliko trenutaka jer je Norveška lako došla do brzog gola na nepostavljenu odbranu „orlova“. Ubrzo je Marsenić isključen, što su protivnici u potpunosti iskoristili i uhvatili priključak.

Probudio se najbolji igrač sveta za 2018. godinu Sagosen koji se nije video u prvom poluvremenu. Nije čak ni šutnuo, ali je zato u nastavku sve to vratio sa kamatom. Nije promašivao i nakon jedne lucidne akcije doneo je izjednačenje svojoj selekciji posle dugo vremena.

Kako je ulazio sa klupe uzeo je loptu od saigrača i samo produžio do našeg gola gde je Milosavljev bio nemoćan. Stale su i njegove odbrane u nastavku, ali nije ni realno očekivati da se može čitav meč braniti u ritmu u kom je to on radio prvih 35 minuta meča.

Nastavila se serija Norvežana i posle toga, Blonc je vezao dva gola i odvojio skandinavsku selekciju na šta mi nismo imali odgovor. Štaviše, nastavili smo sve dublje da „tonemo“ i u jednom trenutku imali gotovo 10 minuta bez postignutog gola.

Ovim porazom je okončan san Srbije o plasmanu u četvrtfinale koje bi ih odvelo i u kvalifikacije za OIimpijske igre u Parizu.

Kod Srbije je najefikasniji bio Bogdan Radivojević sa pet i Petar Đorđić sa četiri gola, dok su se kod Norveške istakli Sagosen i Barthold sa po pet golova.

 


Be the first to comment on "SRBIJA DOMINIRALA, PA SE RASPALA: Norveška preokrenula „Orlove“ i dovela ih na rub eliminacije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*