UŽAS: Katastrofalne vesti za Zvezdu iz Evrolige!

FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić

Maršal Glikman, izvršni direktor Evrolige, rekao je da neće iskoristiti mogućnost amnestije u slučaju Fakunda Kampaca.

Nezavisni finansijski panel izrekao je Zvezdi zabranu registrovanja novih košarkaša do 28. februara 2023, što znači da Fakundo Kampaco ne može zaigrati do marta za crveno-bele.

Sa Malog Kalemegdana nadali su se amnestiji, pošto Glikman kao CEO ima tu moć, međutim, u razgovoru za „Basketnews“, on je odbacio takvu mogućnost.

 


„Imamo nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanja koje je izvršilo duboke istrage. Ne želim da ulazim u detalje njihovog rada, ali mi nismo uključeni. Oni su nezavisni. Oni su zaista nezavisni. Oni su grupa od tri advokata koji nemaju direktne veze sa košarkom“, rekao je Glikman i dodao:

„Tako su došli do zaključka da Zvezda nije izašla sa nekim informacijama koje su bile neophodne. Zvezda je u međuvremenu mogla da registruje igrače koje inače ne bi mogla da registruje, što im je potencijalno dalo konkurentsku prednost koju inače ne bi imali. Znate reč amnestija. Jedino ovlašćenje koje imam kao izvršni direktor je amnestija. A amnestija znači da činite da cela stvar nestane kao da se nikada nije ni dogodila. To je ono što to znači“.

Glikman ističe da ova odluka nije protiv Kampaca.

„Nije bilo pitanje ‘Može li Kampaco da igra ili ne.’ Ovo nema nikakve veze sa Kampacom. Moramo da održavamo integritet sistema, posebno u situaciji kada radimo upravo ono što je od nas tražila Komisija za kontrolu upravljanja. Tako da nisam osećao da je to sve prikladno, da izvršni direktor uđe i promeni nešto što se dešavalo već duže vreme“, izjavio je Glikman.

Glikman je izjavio da je direktno komunicirao sa Kampacom, ali na kraju nije mogao da mu pomogne.

Uprkos detaljnom ispitivanju situacije, Glikman je na kraju utvrdio da ne postoji opravdanje za amnestiju u Kampacovom slučaju.

„Poslao mi je veoma lep mejl. Bio je veoma ljubazan, a ja sam mu poslao prilično dugačak mejl sa objašnjenjem situacije“, rekao je Glikman.

 


1 Comment on "UŽAS: Katastrofalne vesti za Zvezdu iz Evrolige!"

  1. Nek puše i duvaju patka

Leave a comment

Your email address will not be published.


*