ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST: Kampaco razigravao, Dobrić i Mitrović punili koš Podgoričana!

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u Podgorici rezultatom 76:56 u derbi meču 15. kola ABA lige.

Crveno-beli sada imaju skor 13-1, dok su Podgoričani na 9-6.

Tako su crveno-beli vezali petu uzastopnu pobedu u duelima sa ekipom iz Podgorice, od čega drugu u „Morači“ koja je ranije bila ponajteža hala za gostovanje ekipi sa Malog Kalemegdana.

 


Tim Duška Ivanovića na povratku u njegov klub iz igračkih dana je od starta uspostavila svoj ritam preko Luke Mitrovića, još jednog bivšeg igrača Budućnosti.

Nisu domaćini imali rešenje za duo Kampaco-Mitrović koji se poigravao sa njima, sa ulaskom Luke Vildose i trojkom drugog Zvezdinog Argentinca prednost je po prvi put stigla do dvocifrene.

U tom momentu je stigao prvi pad u igri crveno-belih i to veliki. Nekoliko minuta na kraju prve i početku druge deonice su bili bez poena, ali srećom po njih ni Budućnost nije pogađala na drugom kraju.

Sa ulaskom prve petorke u igru, vratili su se i poeni. Razigrao se još jednom Mitrović koji je u jednom trenutku postigao i više od polovine poena svoje ekipe, a poluvreme je završio sa čak 17. Zvezda je imala dvocifrenu prednost na pauzi, bez da su veći značaj tome dali neki od ključnih igrača poput Nedovića, Petruševa ili Vildose.

Odigrala je Zvezda možda i najbolje defanzivno poluvreme ove sezone, tokom kog je protivniku dopustila samo 25 poena.

Zvezda je tokom treće deonice stigla do do tada maksimalnih +18, ali je protivnik imao par naleta koje su crveno-beli većim delom uspeli da odbiju. Na kraju nisu imali snage, pa je tako domaćin smanjio na +10 pred odlučujuću četvrtinu.

Istu su otvorili trojkom Aleksandra Lazića koja je dovela do jednocifrene razlike posle dugo vremena. Lomilo se u tim momentima. Zvezda nije iskoristila napad, a na suprotnoj strani su košarkaši Budućnosti još jednom probali za tri – i promašili. Da nisu, ko zna u kom bi smeru otišao meč.

Ovako je Zvezda dobila momentum i brzo vratila meč na svoju vodenicu, slavivši bez većih uzbuđenja u završnici. Stigli su i do +24, što je bila najveća prednost na ovom meču.

Crveno-beli su do kraja meča sačuvali veliku prednost i stigli do važne pobede.

Luka Mitrović postigao je 21 poen bez promašaja iz igre, 18 je dodao Dobrić, dok je Kampaco ostvario dabl-dabl učinak od 14 poena i čak 12 asistencija, uz osam ukradenih lopti.

U redovima Budućnosti jedini dvocifreni bio je Grin sa 14 poena.

 


Be the first to comment on "ZVEZDA RAZBILA BUDUĆNOST: Kampaco razigravao, Dobrić i Mitrović punili koš Podgoričana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*