VAZURA POTVRDIO: Partizan poslao NOVU ponudu za najveću zimsku želju!

Funkcioner FK Partizan Miloš Vazura govorio je o zimskom prelaznom roku.

On je u razgovoru sa novinarima analizirao planove, kako za dolazne, tako i za odlazne transfere.

Dosta se priča o Dolevu Hazizu, prvotimcu Makabija iz Haife, čija je cena oko dva i po miliona evra.

 


„Spominje se igrač za koga smo zainteresovani. Postoji i druga strana, koja u ovom trenutku nije spremna za transfer. Poslali smo dve ponude. Očekujemo njihov odgovor. Prelazni rok faktički još nije počeo. Istina je da želimo tog igrača, da pregovaramo sa klubom“, rekao je Vazura i dodao:

„Ne bismo smeli da pregovaramo sa igračem dok ne dogovorimo sa klubom. Ako dogovorimo sa klubom, mislim da je igrač spreman da dođe u Partizan. Nećemo da žurimo sa ovim prelaznim rokom. Ekipa je na okupu, svi su zdravi, sve pozicije su popunjene. Tražimo igrača koji će praviti razliku. Svaki dan se pojavljuju neki novi igrači, pregovaramo, gledamo“.

Partizan ne planira da prodaje igrače koji su okosnica kluba.

„Imamo ponude za tri igrača, odbili smo. Rekli smo da kostur tima ostaje isti i da niko nije na prodaju. Ponude su ozbiljne i odbili smo ih. Iz Kine, evropskih klubova, MLS-a. Tako će ostati do kraja prelaznog roka“.

„U junu smo doveli osam igrača, a završili smo prvenstvo sredinom novembra. Da li su slobodni, Traorea smo kupili, Dijabatea smo doveli bez novca. Rikarda smo uspeli da zadržimo. Rikardo ostaje, dobio je srpsko državljanstvo. To nema cenu, to je najbitnija stvar. Imamo Rikarda i Natha sa domaćim državljanstvom i četvoricu stranaca“.

Vazura je prokomentarisao transfer Edmunda Ada u Spartak iz Subotice, iako ga je dugo pratila Crvena zvezda.

„Biće sigurno pošteno. Ako pređe, to je igrač kojeg je Zvezda pratila i kojeg će pratiti. Verovatno će Spartak trpeti posledice ili neće, ne znam. U dobrim smo odnosima sa Spartakom. Verovatno su se dobro spremili za to. Čestitao sam im na dobrom transferu“, kazao je Vazura.

Vazura i Ivica Kralj su blizu da završe dva pojačanja za leto.

„Imamo dva igrača koje planiramo u junu da dovedemo. Njima ističe ugovor. Bićete zadovoljni. Ali nećemo javno da govorimo jer igrači imaju klubove, možda ne žele da se to zna. Blizu smo da dogovorimo dva dobra igrača“.

Vazura je prokomentarisao odlazne transfere.

„Nastavićemo da prodajemo igrače. Partizan je u junskom roku prodao Milovanovića za ozbiljan novac. U svakom roku prodamo za dobar novac, to je dobro za Partizan, za srpski fudbal, da naša deca igraju po svetskim klubovima. Što se tiče dovođenja, u junu smo doveli osam igrača. Naš budžet je toliki koliki mora da bude. Kad je igrač slobodan, onda je skuplji“.

Velike nade polažu u mlade talente.

„Baždar je dokazao kvalitet. Sjajno trenira mali Jović, koji je nažalost poslednje dve pripreme završio sa povredama. Mali Ilić je u prvom timu. Belić nije dete Partizana, ali je bonus igrač, koji se sjajno pokazao“, istakao je Vazura.

Na kraju, vratio se na Hazizu, kojeg je u stvari predložio Birbas Natho, koji je imao samo reči hvale za njega.

 


Be the first to comment on "VAZURA POTVRDIO: Partizan poslao NOVU ponudu za najveću zimsku želju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*