TAVARES NEZAUSTAVLJIV: Real ubedljivo pobedio oslabljenu Zvezdu!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Real Madrida savladali su Crvenu zvezdu u Pioniru rezultatom 79:59 u okviru 18. kola Evrolige.

Crveno-beli su na ovom meču bili bez pola tima, pošto trener Duško Ivanović nije mogao da računa na Hasana Martina, Luku Vildozu, Nikolu Ivanovića, Bena Bentila…

Srpski i regionalni šampion sada ima skor 9-9, dok su Madriđani na 12-6.

 


Real je utakmicu prelomio krajem treće i početkom poslednje četvrtine, serijom 22:2, kojom je ubio svaku nadu domaćina.

Skor crveno-belih sada je polovičan (9-9), dok su Madriđani na učinku 12-6 i nalaze se među vodećim ekipama elitnog takmičenja.

Goste je do trijumfa predvodio Valter Tavares sa dabl-dabl učinkom, od 17 poena i 12 skokova, dok je najefikasniji bio Džanan Musa sa 19 poena i šest uhvaćenih lopti.

Utakmici je prethodila objava spikera da je žalba Valensije povodom slučaja „Nikola Topić“ odbijena, a još jednom je pružena podrška i Fakundu Kampacu.

Duško Ivanović nije mogao da računa ni na Luku Vildosu, Bena Bentila, Nikolu Ivanovića i Hasana Martina, dok su na drugoj strani falili Rudi Fernandes i Gabrijel Dek.

Nerešiva enigma na startu duela bio je centar gostiju Tavares, koji je koristio svoju visinu i praktično bio nezaustavljiv.

Ubrzo je parket osetio Nemanja Nedović, upisao se trojkom i tako najavio dobru partiju ove večeri u duelu sa gigantom.

Zvezdin bek je imao i neprijatan duel sa Vilijams-Gosom, koji mu je nabio lakat u bradu, ali domaćima u toj situaciji nije pomogao ni čelendž.

 


Finiš prvog i početak drugog kvartala pripao je Realu, koji je stigao i do dvocifrene prednosti, koja je najviše išla do +14.

Reagovao je Ivanović tajm-autom, koji je urodio plodom, a Zvezdu je u život vratio Nedović, koji je u prvih 20 minuta pogodio četiri trojke.

Važan doprinos imali su u tim momentima Stefan Marković i Ognjen Kuzmić, da bi crveno-beli na pauzu otišli sa pristojnim zaostatkom (38:34).

Sudije su pri kraju prvog poluvremena iznervirali navijače zbog odluke da Jabuseleu priznaju koš uz faul Lazarevića, što je za posledicu imalo da sa tribina polete predmeti, zbog čega je i susret bio prekinut nekoliko minuta.

Kako je Zvezda završila prvi period, tako je počela drugi, velikom serijom od 8:0 u prva tri minuta čime je preokrenula rezultat, za delirijum na tribinama.

Real je požar pomalo ugasio preko Kornelija, koji je pogodio trojku, na isteku četvrtog minuta treće četvrtine.

Naredni minuti doneli su nam pravu rovovsku borbu, Petrušev je bio u naletu, ali je razliku, ipak, pravio Tavares.

Real je u finišu napravio seriju 10:0, da bi Dobrić treću deonicu okončao poenima, čime je Zvezdu opet, koliko-toliko, vratio u igru.

Sve je to bilo kratkog daha, Real je nastavio da melje i novom serijom od 12:0 osigurao ubedljiv trijumf u Beogradu.

Zvezda se prvi put u poslednjoj deonici upisala posle više od pet minuta igre, te nekakav preokret na ovom susretu jednostavno nije bio realan.

Zvezda već u četvrtak igra novi meč Evrolige, a u Beograd stiže Monako.

Nemanja Nedović je bio najbolji u Zvezdi sa 18 poena, Filip Petrušev je postigao 17, a Ognjen Dobrić 11.

U Realu je najefikasniji bio Džanana Musa sa 19 poena, Valter Tavares je bio nezaustavljiv sa 17 poena, 12 skokova i četiri blokade, a dvocifren je bio i Petr Korneli sa 12.

 


Be the first to comment on "TAVARES NEZAUSTAVLJIV: Real ubedljivo pobedio oslabljenu Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*