ZVERSKO POJAČANJE NA MARAKANI? Zvezda dovodi ofanzivca vrednog 6.000.000 evra!

Nigerijski fudbaler Piter Olanjinka, napadač Slavije iz Praga, nalazi se na meti Crvene zvezde, prenosi „Mozzart sport“.

Olanjinka je karijeru započeo u Albaniji, odakle je 2016. godine prešao u belgijski Gent. Ipak, nije uspeo da zabeleži nijedan nastup za ovu ekipu, pošto je dve godine proveo na pozajmicama, u Dukli, odnosno Varegemu.

Dobre igre iz Varegema su ga preporučile Slaviji, koja ga je 2018. godine dovela za nešto više od tri miliona. Od tog trenutka sa uspehom igra za ovaj češki tim, pa mu je vrednost skočila na šest miliona, sudeći po „Transfermarktu“.

 


Ovaj 27-godišnji igrač se podjednako dobro snalazi u špicu napada, ali i na krilnim pozicijama, pa bi timu Miloša Milojevića doneo novu dimenziju, koja će gotovo sigurno biti neophodna naredne godine, ukoliko Zvezda izbori plasman u Ligu šampiona.

Ono što je zanimljivo je da Nigerijcu ugovor ističe na leto, pa je moguće da će crveno-beli postupiti kao sa Ohijem, koga su potpisali, ali su na debi morali da sačekaju šest meseci. Prema pisanju „Mozzart sporta“, pregovori su u poodmakloj fazi.

Ove sezone, Nigerijac je u češkom prvenstvu postigao pet golova, uz dve asistencije, na deset odigranih mečeva, dok je u Ligi konferencija postigao četiri pogotka, uz dva uspešna dodavanja za gol. Ipak, to nije bilo dovoljno da izbegne ispadanje iz Evrope.

Svojevremeno je igrao i za nacionalni tim svoje zemlje, a uspeo da je zabeleži dva nastupa.

 


Be the first to comment on "ZVERSKO POJAČANJE NA MARAKANI? Zvezda dovodi ofanzivca vrednog 6.000.000 evra!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*