BOŽIĆNI DUEL PRIPAO NOVAKU: Đoković preko Medvedeva do finala!

Novak Đoković prošao je golgotu u polufinalu Adelejda, ali je iz nje izašao kao pobednik i plasirao se u finale.

Suočio se srpski teniser sa povredom zadnje lože leve noge, koja je mogla da ima mnogo veće posledice, ali je uspeo da bude jači i od nje i od Danila Medvedeva i slavio je trijumf rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).
Ostaje da vidimo kako će se problem odraziti, najpre na meč protiv Sebastijana Korde u nedelju od 08.30 po srpskom vremenu, a onda i na period pripreme za Australijan open koji počinje 16. januara.

Oba tenisera na početku su delovala fokusirano i mirno, ali je prvi pod pritiskom popustio Medvedev i to već u četvrtom gemu.

 


Đoković ga je napao, a Rus odgovorio duplom greškom na brejk lopti i to je bila ključna prednost u ishodu prvog seta.

Međutim, glavna stvar iz tog perioda meča jeste bilo Đokovićevo proklizavanje prilikom kog je noga zapela i stradala je zadnja loža leve noge.

U takvom stanju je spasao brejk loptu, a odmah pri sledećoj pauzi je zatražio medicinski tajm-aut i otišao u svlačionicu sa fizioterapeutom.

Dobio je tretman, verovatno i lekove koji su „ubice“ bolova, pa je uspešno priveo prvi set kraju.

Ali, zebnja je ostala i bila je primetna na licu Novaka. Povreda mu je „ušla u glavu“.
Na startu drugog dela je bila primetna zabrinutost na licu srpskog tenisera, a Medvedev je bivao sve sigurniji na svom servisu.

Pokušao je Rus da iskoristi situaciju, ali je dosta grešio kada god bi se ušlo u dužu razmenu udaraca, što ga je dobrano nerviralo. Ni povređenom Novaku nije mogao da naudi i stekne prednost, pa je krenuo njegov potpuni raspad.

Đoković je stekao sigurnost i, nadamo se, uverenje da povreda nije teže prirode, pa čim su bolovi iščezli, počeo je da „crta“ po terenu.

Tako je u sedmom gemu zaustavio servise Medvedeva, forhendima došao do brejk lopte, a onda je rival ponovo pod pritiskom napravio duplu grešku.

Poklonio je Đokoviću brejk koji je bio u naletu i potom je sa novim lopticama najpre potvrdio brejk u najdužem gemu na meču, sa tri spasene brejk lopte, od kojih jednu drugim servisom od 200 km/h.

Samopouzdanje iz tog gema preneo je u sledeći i u sledeće servise i tako došao do pobede i plasmana u finale.

 


Be the first to comment on "BOŽIĆNI DUEL PRIPAO NOVAKU: Đoković preko Medvedeva do finala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*