TREĆA POBEDA U NIZU: Partizan jači od Bajerna i sudija!

Košarkaši Partizana su u meču 16. kola Evrolige slavili protiv ekipe Bajerna iz Minhena rezultatom 83:77.

Košarkaši Partizana pobedom su završili 2022. godinu pošto su savladali nemačkog predstavnika i stigli do sedme pobede u Evroligi.

Povratnici Partizana u Beograd, Andrea Trinkijeri, Vladimir Lučić i Ognjen Jaramaz, pa i Kori Volden, otišli su kući pognutih glava.

U bitnim momentima se pokazao u napadu i u odbrani Australijanac Dante Egzum i pomogao crno-belima da posle Efesa i Fenerbahčea pobede i Bajern.

 


Bilo je to veče obojeno u crno-belo. Poklonila se Arena svom kapitenu Vladimiru Lučiću i poželela mu da se već u godini pred nama vrati u Humsku i zaduži opremu, pozdravljeni su Andrea Trinkijeri i Ognjen Jaramaz koji su ostavili svoj trag u redovima Partizan Mozzart Beta. Lučić je zbog nezgodne povrede lakta utakmicu ipak morao da posmatra u civilu i kraj klupe za rezerve, mada je konačno uspeo da vidi svoj Partizan sa druge strane, kao protivnik. I doživi iskrenu emociju.

Egzum je postigao 19 poena uz 3 asistencije, ali se posebno izdvaja njegova serija u finišu meča kada je Bajern krenuo da topi prednost Partizana, a on svojeručno odbio taj nalet.

Sjajan je bio i Matijas Lesor sa 16 poena i 11 skokova, 15 poena i 9 skokova je imao Ledej, a 14 Jam Madar uz po 3 skoka i asistencije.

Što se tiče igrača Bajerna, 16 poena i 14 skokova za Otela Hantera, 14 je imao Ognjen Jaramaz, isti broj poena uz 11 skokova je zabeležio Augustin Rubit, 11 je imao Bonga, a Kasijus Vinston 10.


Partizan je odlično počeo susret i odmah napravio seriju 9:0 što je nateralo Andreu Trinkijerija da pozove minut odmora.

Nakon 11:2 za crno-bele kreće serija Bajerna preko Kasijusa Vinstona i stižu do 11:9 pa je Željko Obradović morao da reaguje tajm-autom.

Uspeli su crno-beli da iskontrolišu reket i da sa 19:14 završe prvu četvrtinu, a u drugoj smo videli odlične minute Alekse Avramovića i Alena Smailagića.

Dozvolio je Partizan Bajernu čak 9 ofanzivnih skokova u ovim trenucima, ali nisu gosti to previše koristili, što je nekako bila olakšavajuća okolnost.

Zaigrali su u pikenrolu Madar i Lesor, Papapetru i Ledej su se spuštali na niski post i Bajern na to nije imao odgovor. Ipak, Volden, Vinston i Jaramaz su kažnjavali šutem za tri poena, dok su Gilspi i Rubit na neki način mogli do koševa iz reketa.

Ipak, završnica druge četvrtine pripala je Partizanu koji se odlepio na dvocifreno vođstvo po prvi put, a nakon zakucavanja Uroša Trifunovića Arena je „eksplodirala“ i na poluvremenu je na semaforu stajalo 41:29 u korist Partizana.

Tokom čitave treće četvrtine je Partizan imao kontrolu nad ovim susretom, kako rezultatski tako i igrački, a onda su igrači Bajerna krenuli da se vraćaju kada je na nekih 3 minuta pre kraja trojku pogodio Kasijus Vinston.

Uspeo je Bajern tada da se spusti na jednocifreni zaostatak po prvi put posle dužeg vremena, a treba istaći da je Partizan imao sjajne minute sa Madarom i Lesorom koji su iz pikenrola radili sjajan posao.

U poslednji kvartal se ušlo sa čak trojicom igrača crno-belih koji su imali po tri lične greške što je bio alarm, a uvodni deo četvrte četvrtine obeležio je Dante Egzum koji je pobegao Bongi i atraktivno i snažno zakucao za 63:51.

Nastavili su se dobri minuti Bajerna, a onda na scenu stupa Dante Egzum sa onom njegovom čuvenom serijom i Partizan uspeva da dođe do sedmog trijumfa, a Bajern je upisao jedanaesti poraz.

 


Be the first to comment on "TREĆA POBEDA U NIZU: Partizan jači od Bajerna i sudija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*