GROBARI TRLJAJU RUKE: Obradović saopštio SJAJNE vesti!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana svoj poslednji meč u 2022. godini igraju u četvrtak protiv Bajerna u okviru 16. kola Evrolige.

Dan pred utakmicu sa Bavarcima crno-beli su održali otvoreni trening, a medijima se obratio trener Željko Obradović.

– Kada smo počeli sa pripremom ove utakmice, iskočili su neki podaci iz statistike i gledajući ih shvatili smo da su veoma upečatljivi. Oni su drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka, da su ekipa koja posle Baskonije šutira najviše za tri poena, u proseku 29 šuteva, i da su tim koji polaže mnogo na igru u tranziciji. Kada nisu u tranziciji, imaju jasne ideje kada i zbog čega žele da napadaju. Tako da igramo protiv ozbiljnog tima, struktura njihove igre u napadu je veoma dobra. Što se tiče odbrane uvek pokušavaju da je menjaju, da igraju agresivno, ali da igraju i sa dosta izmena. To su neke stvari koje su najbitnije za ovu utakmicu. Da sprečimo njihov kontranapad, otvorene šuteve za tri poena i da njihov ofanzivni skok svedemo na najmanju moguću meru – rekao je popularni Žoc.

 


Zatim je bio upitan o zdravstvenom stanju svojih igrača. Odgovorio je kratko:

– Svi su zdravo i dobro – istakao je on, da bi naravno prisutne novinare zainteresovalo da li se to odnosi i na Balšu Koprivicu:

– On trenira sa nama i potrebno mu je vreme kao i svim igračima koji izlaze iz povrede. Odradio je najnormalnije poslednje treninge…

On je potom pojasnio da je povratak mladog centra na teren sve bliži, a tom prilikom se i malo našalio.

– U novoj godini. To je blizu – istakao je kroz osmeh Obradović i obradovao navijače Partizana.

Govorio je i o povratku Partizana u formu, odnosno o tome šta je bilo presudno da klub konačno ponovo počne da pobeđuje:

– Promenili smo pre svega odbranu. Igramo mnogo agresivnije, a drugo što smo uspeli da pobedimo u neizvesnim završnicama kao što je bilo protiv Efesa i Fenerbahčea, a to je nešto što ranije nismo uspevali. Sve je to bilo na jednu loptu. Ovoga puta smo bili pametniji ili srećniji, kako god, ali eto… Uspeli smo da dobijemo te utakmice i naravno da je moral ekipe totalno drugačiji, pogotovo kada pobediš prvaka Evrope i lidera na tabeli, onda ti to daje zadovoljstvo i veru da možeš da igraš protiv svakog. Jedina utakmica koju smo odigrali slabo bila je ta prva protiv Albe i ona utakmica protiv Olimpijakosa kada smo imali sedam igrača. Sve ostalo je bilo na nivou koji je zadovoljavajući. Moglo je to da bude rezultatski drugačije, ali da se ne vraćamo na to. I naravno, kao što je bio slučaj u Laktašima, gde smo u prvom poluvremenu imali samo jednu izgubljenu loptu, da bismo u drugom ušli u seriju izgubljenih lopti. To se sve dešavalo zbog naših grešaka, a ne zbog agresivnosti tima.

 


Be the first to comment on "GROBARI TRLJAJU RUKE: Obradović saopštio SJAJNE vesti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*