JOŠ SAMO POTPIS: Zvezda blizu NOVOG pojačanja!

Crvena zvezda je ove zime angažovala Lazara Nikolića iz Javora i slobodnog agenta Uroša Spajića, ali tu nije kraj – tek početak prelaznog roka na „Marakani“.

Kako saznaje „Maksbet sport“, Marko Stamenić, vezista Kopenhagena i reprezentativac Novog Zelanda, nalazi se na korak do transfera u Crvenu zvezdu, čime bi tim Miloša Milojevića dobio još jedno sjajno pojačanje.

Stamenić igra na mestu centralnog veznog i rođen je 2002. godine u Velingtonu na Novom Zelandu.

 


Otac mu je Srbin, majka je rodom iz Samoe, a odlučio je da nastupa za Novozelanđane prošle godine i sada je već standardan reprezentativac.

U redove Kopenhagena stigao je još kao tinejdžer i prvo je igrao za mladi tim, pa je išao na pozajmicu u Kege, da bi polako počeo da dobija sve veću šansu u prvom timu, međutim, smatra da bi mogao da igra i više i zbog toga je odugovlačio oko novog ugovora koji je ušao u poslednju fazu.

Interesantno je da je Stamenić odigrao tri meča u grupnoj fazi Lige šampiona prethodne jeseni i značajno je doprineo u remiju protiv Mančester sitija, a u tim mečevima primetili su ga i u Crvenoj zvezdi i zapisali u tefter.

S obzirom na prirodu njegovog ugovora, Zvezda ne bi morala da plati veliko obeštećenje, a videćemo da li je potreban dodatak u veznom redu. Izvesno je da odlazi Seku Sanogo sa kojim neće biti produžen ugovor, dok je ponovo aktuelan i Edmund Ado, koga na „Marakani“ pokušavaju da dovedu već godinu dana, ali Šerif stalno pravi probleme i „koči“.

Ukoliko bi došao, Stamenić ne bi bio prvi Novozelanđanin u istoriji Zvezde jer je već igrao Adam Mičel u sezoni 2016/17.

 


Be the first to comment on "JOŠ SAMO POTPIS: Zvezda blizu NOVOG pojačanja!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*