PEŠIĆ OPLEO PO PIKSIJU: Neću da se PRAVDAM kao on!

FOTO: FIBA

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, osvrnuo se na neuspeh koji je naš tim doživeo na Evrobasketu.

„Orlovi“ su u Berlinu, u osmini finala, izgubili od Italije rezultatom 94:86, iste selekcije koja nam je došla glave i u kvalifikacijama za Olimpijske igre prošle godine.

Ako hoćeš nešto veliko da praviš ne može da se analizira samo jedan rezultat već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija posle SP u Kataru, recimo. Došao je na pres, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio – vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi“, rekao je Pešić za „Maxbet Sport“.

 


Pešić smatra da poraz od Italije nije neuspeh.

„Nemojte tako! Ako smatrate da je neuspeh ako smo izgubili od Italije, u redu“, istakao je Pešić i dodao:

„Euforičnu sliku ne pravim ja, a izgubiti od Italije nikad nije sramota! Jesmo razočarani, ali smo izgubili od starijeg, od zemlje košarke… Imaju profesionalnu ligu, organizaciju… Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak, sad da se kao Piksi nešto pravdam, niti želim, niti mi to treba“.

Srbija je posle Evropskog prvenstva napravila krupan korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo, a poznato je šta nam je i potrebno za odlazak na planetarnu smotru.

 


Be the first to comment on "PEŠIĆ OPLEO PO PIKSIJU: Neću da se PRAVDAM kao on!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*