DOBRIĆ SE PROBUDIO: Zvezda DEKLASIRALA Megu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Megu u okviru 11. kola ABA lige.

Crveno-beli slavili su sa ubedljivih 92:58 i tako stigli do osme pobede u sezoni.

Vladao je brz ritam od početka utakmice, dobro trčanje na obe strane i raspoložen Ognjen Dobrić koji je vrlo rano sakupio zavidan broj poena (devet posle četiri minuta). Bio je to odličan šut za srpskog reprezentativca. Odličan je bio i Luka Vildoza i uz pomoć sjajnih pogodaka sa perimetra, Crvena zvezda je stekla i uvećavala svoju prednost.

 


Mega je varirala, što ih je držalo na zaostatku. Nisu mogli da brane Zvezdin šut spolja i uz po koju izgubljenu loptu protivnik beži. U tom se u timu Crvene zvezde priključio i Filip Petrušev koji je bio izvanredan na oba kraja parketa potvrdivši da je njegova forma u usponu i da se ekipa polako, ali sigurno može oslanjati na njegova ramena.

Znatno bolje Crvena zvezda nastavlja i drugu deonicu pošto su prvu okončali na granici jednocifrene prednosti u svoju korist. Poenima Filipa Petruševa prebacili su tu „granicu“ i nastavili da krče svoj put ka trijumfu. 

Ali, načinila je Mega u drugom delu mnoge korake kako bi usporila Crvenu zvezdu i isekla krvotok koji je hranio domaćina tokom utakmice i to su učinili zonskom odbranom.

Ivanovićev tim je pokvario procente, Megi je odgovarao sporiji ritam duela i uspeli su da se primaknu svom protivniku na jednocifrenu razliku, -7. Potom, nakon što je otvorio meč i bio preseljen na klupu, pojavio se i Ben Bentil odigravši nekoliko dobrih sekvenci čime je ponovo Zvezda otišla nekoliko koraka dalje.

Sve atake Mege da se primaknu na opasniju distancu, regionalni i srpski šampion uspevao je da odbije. Dosta je Ivanović radio na svežini svoje ekipe, pa je konstantno rotirao i samo su Nikola Topić i Miroslav Raduljica odigrali jednocifreni broj minuta.

U poslednji kvartal Crvena zvezda je ušla serijom 15:2 i tako zatvorili meč. Tu se i razlika popela na iznad 20 poena, Megina odbrana iz minule četvrtine je pukla… Čak je tada Ivanović i Nemanji Nedoviću davao više minuta na parketu, iako nije bilo potrebno, a ovaj pokazao koliko mu je malo potrebno da napravi razliku.

Ekipa je takođe ušla u izuzetan ritam. Odbrana je bila izvanredna, dok je Mega bila potpuno indisponirana sa svega sedam postignutih poena u četvrtoj četvrtini.

U Crvenoj zvezdi se upisao svaki pojedinac. Najefikasniji su bili Dobrić i Nedović sa po 16 poena. Postigli su 13 trojki iz 25 pokušaja. Jedini dvocifreni u ekipi Mege bio je Danko Branković sa 13 poena i šest skokova.

Ekipa Duška Ivanovića sada je na skoru 9-1, uz meč zaostatka koji bi trebalo da odigraju sa Cedevita Olimpijom, dok je Mega na samom dnu sa 3-7.

 


Be the first to comment on "DOBRIĆ SE PROBUDIO: Zvezda DEKLASIRALA Megu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*