PENAL DRAMA U DOHI: Argentina PREŽIVELA Holandiju, sledi spektakl sa Hrvatskom!

Tanjug/AP

Reprezentacija Argentine savladala je Holandiju posle boljeg izvođenja penala sa 4:3 (2:2).

Od samog početka meča je Argentina nametnula svoj tempo, što se najbolje ogledalo u većem posedu lopte.

Holanđani su se „probudili“ tek oko 20. minuta, kada su počeli nešto intenzivnije da napadaju gol rivala.

 


Možda i najbolja prilika u režiji „lala“ viđena je u 24. minutu kada su Depaj i Bergvajn odigrali dupli plas, ali je završnica fudbalera Ajaksa bila loša.

U nastavku stvari u svoje ruke uzimaju Argentinci, koji posle sjajnog poteza Mesija, te vrhunske realizacije Molina, stižu do vođstva od 1:0.

Nastavili su Argentinci i u drugom poluvremenu da igraju svoju prepoznatljivu igru, te da zadaju protivniku probleme unutar kaznenog prostora.

Prva ozbiljnija prilika viđena je u 63. minutu kada je Mesi iz slobodnog udarca bio zamalo neprecizan.

Sve je išlo kako treba po ekipu Holandije, a onda je usledio šok u 83. minutu. Rezervista Veghost koji je ušao u igru umesto Depaja, dočekao je centaršut Berghausa, gađao glavom i pogodio za 1:2!

Odjednom nikome u Argentini nije bilo svejedno. Samo par minuta kasnije Berghaus je imao dobru priliku, „gaučosi“ su imali očigledan problem u skoku.

Videli smo i izuzetno nesportski potez Paredesa koji je šutnuo loptu svom snagom ka protivničkoj klupi uz očiglednu nameru, nastao je haos na terenu, ali se sve brzo rasčistilo.

Argentina se branila, imali su Holanđani slobodan udarac sa 20 metara koji je izveo Barghaus tako što je šutirao u živi zid. Deset minuta nadoknade takođe nije pomoglo Holandiji…

Jeste nadoknada nadoknade, odnosno 11. minut.

Tada je dosuđen novi faul na 20 metara od gola, Kopmajners je izveo prekid, lukavo dodao do Veghosta koji pogađa za produžetke!

Video se umor i jednih i drugih, s tim što je Argentina imala više snage pa su i napali pred kraj prvog produžetka, ali bezuspešno. Jedinu šansu u prvom produžetku videli smo u 104. minutu meča, tada je Mesi poslao loptu u peterac, ali je Otamendi zakasnio na tu loptu.

I u drugom produžetku Argentina agilnija, uveo je Skaloni i Di Mariju, ali bez rezultata. Lautaro je imao najbolju šansu u produžecima, ali je pogodio Van Dajka sa oko desetak metara od gola, a samo minut kasnije Enco Fernandez šutira sa oko 20 metara, lopta se odbila i završila preko gola. Argentina je pritiskala u produžecima, nije vredelo… Probao je i Lautaro još jednom… Enco Fernandez je potom pogodio stativu. Neviđena dominacija jednog tima u produžecima, ali uzalud.

Penali:

  1. Van Dajku brani Martinez! Mesi pogađa! 0:1
  2. Berghausu brani Martinez! Fenomenalni Paredes! 0:2
  3. Kopmajners siguran; Montiel lagano! 1:3
  4. Veghost siguran; Enco Fernandez promašuje ceo gol! 2:3
  5. Luk De Jong rutinski; Lautaro donosi Argentini polufinale!

 


Be the first to comment on "PENAL DRAMA U DOHI: Argentina PREŽIVELA Holandiju, sledi spektakl sa Hrvatskom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*