PARTIZAN POPUSTIO: Delije mogu u halu, evo i kako!

Nekoliko sati pred početak „večitog“ derbija u Evroligi, košarkaški klub Partizan izdao je saopštenje.

Čak 287 puta su se crno i crveno-beli sastajali u istoriji, ali nijedan od tih duela nije bio pod okriljen najveće evropske košarkaške organizacije.

Dramu oko ulaznica smo već imali i saopštenja su pisali i predstavnici Crvene zvezde i u odgovoru iz Partizana.

 


Novo saopštenje Partizana prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena:

„Nakon serije sastanaka i konsultacija sa pripadnicima bezbednosnih službi, KK Partizan Mozzart Bet je u skladu sa preporukama baziranim na operativnim podacima doneo odluku o odvajanju malog dela tribine na Nivou 400 u Štark areni, za sve one pristalice gostujućeg tima koje su došle u posed ulaznica za večerašnju utakmicu.

Bilo kroz slobodnu prodaju, bilo kroz distribuciju karata za sponzore, mali broj pristalica rivalskog kluba će ući u dvoranu i radi lakše i bezbednije organizacije meča, mali deo tribine na Nivou 400 će biti odvojen za njih. Na raspolaganju će im biti sektori od ulaza 411 do 413. Izvan toga, biće po jedan sektor tampon zone koji će razdvajati navijače. Simpatizeri Crvene zvezde će moći da uđu na ulaz sa istočne strane, odakle će ih službe bezbednosti ispratiti na Nivo 400.

Takođe, operativni podaci bezbednosnih službi ukazuju na moguće provokacije zlonamernih pojedinaca koji navijaju za rivalski klub, sa ciljem da se nanese šteta Partizanu Mozzart Bet. Ovim putem, Klub skreće pažnju gledaocima da nekome može pasti na pamet da u dvoranu uđe noseći obeležja Partizana, dok bi ispod njih nosili obeležja Crvene zvezde. Ti provokatori će imati cilj da ubacivanjem predmeta u teren izazovu nemire i incidente kako bi u očima Evrolige i čitave Evrope prikazali Partizan u lošem svetlu i doveli do velikih kazni za naš klub.

Službe zadužene za bezbednost će sve učiniti da takve provokacije koje mogu dovesti do ozbiljnih problema u dvorani sa blizu 18.000 ljudi, spreče. Ovim putem Partizan Mozzart Bet upozorava sve u dvorani da će bezbednosne kamere, kao i pripadnici služba bezbednosti snimati svaki incident i da će snimci vinovnika incidenata po potrebi biti javno prikazani. Pozivamo i sve dobronamerne navijače Partizana da u slučaju bilo kakvih ubacivanja na teren snimaju incidente i javno ih objavljuju na društvenim mrežama.

Večerašnji meč u hali gde se očekuje još jedna rekordna poseta u Evroligi predstavlja ozbiljan bezbednosni izazov. Za razliku od drugih klubova koji imaju problema da napune trostruko manje dvorane i imaju puno mesta da po potrebi odvajaju sektore, Partizan Mozzart Bet ima 11.500 vlasnika sezonskih ulaznica i gotovo punu Štark arenu na svakoj evroligaškoj utakmici. Samim tim, odvajanje sektora za malu grupu pristalica gostujućeg tima se mora uraditi pažljivo, kako ne bi bila naneta šteta vlasnicima naših sezonskih ulaznica.

Podsećamo, unošenje čvrstih predmeta nije dozvoljeno i pozivamo navijače da ne donose ni metalni novac, ni upaljače, telefoni starije generacije koji nisu “Smart Phone” ni IQOS aparate jer će im sve biti na ulazu oduzeto.

Zbog svega navedenog, ulaz u dvoranu će biti otvoren u 17:30 a pregledi će biti detaljni i u dvoranu neće ući niko dok detaljno ne bude pregledan.

Za svaki eventualni incident i najmanje prirode, sektori će biti pražnjeni.

Još jednom, Partizan Mozzart Bet poziva sve navijače da srčano bodre crno-bele i da se suzdrže od bilo kakvih uvredljivih skandiranja ili ubacivanja bilo čega u teren. Pokažimo zrelost, pokažimo da u svakom smislu pripadamo eliti evropskih klubova!

INSTRUKCIJE ZA SIMPATIZERE CRVENE ZVEZDE MTS

Obezbeđena su dva sektora na Nivou 400, na istočnoj strani. Simpatizeri Crvene zvezde MTS na raspolaganju imaju maksimalno 600 mesta. Izvan toga, nalaziće se tampon zone koje će razdvajati navijače gostujućeg tima i navijače Partizana. Ukupno, u svrhu bezbednosti navijača Crvene zvezde MTS I opšte bezbednosti svih u hali, odvojeno je četiri sektora u kojima neće biti navijača Partizana Mozzart Bet.

Ulaz na istočnoj strani za gostujuće navijače će biti otvoren u 17:30 i nakon 19 časova ulaz neće više biti moguć.

Zabranjeno je unošenje transparenata i obeležja gostujućeg tima.

Zabranjeno je unošenje kovanog novca, upaljača i drugih čvrstih predmeta koji će na ulazu biti oduzeti.

Pregledi na ulazu će biti detaljni i u dvoranu neće ući niko dok detaljno ne bude pregledan.

Pozivamo KK Crvena zvezda MTS da apeluje na svoje simpatizere da poštuju ove instrukcije i da večerašnji meč protekne u najboljem mogućem redu.

Napomena: Ukoliko nekome bude ostala neiskorišćena karta i zbog bezbednosne procene ne bude mogao da uđe u dvoranu, novac za kartu će biti refundiran“

 


Be the first to comment on "PARTIZAN POPUSTIO: Delije mogu u halu, evo i kako!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*