VUJOŠEVIĆ: Partizan će dati šansu Zvezdi da vidi kako je posle poraza!

Duško Vujošević je čovek koji je sinonim za sve uspehe Partizana u 21. veku.

Crno-beli su pod palicom sjajnog stručnjaka uspostavili do tada nezapamćenu dominaciju u srpskoj, ali i regionalnoj košarci.

Vujošević već odavno nije u Partizanu, a sada je na red došao i istorijski večiti derbi u Evroligi.

 


On je u intervjuu za Sportklub dao zanimljivu izjavu uoči evroligaškog duela večitih rivala iz Beograda.

„Teško je izbeći opšta mesta kada se priča o derbi utakmicama Partizan – Crvena zvezda ili Zvezda – Partizan. Ovaj evroligaški duel ima nekoliko specifičnosti. Velika je stvar što smo ove godine, sticajem raznih okolnosti, pa i rata u Ukrajini, zabrane igranja ruskih klubova, došli u situaciju da dva beogradska kluba igraju u eliti. Tradicija i uspesi tih klubova im apsolutno na to daju pravo. Ali, kada je u pitanju konkretno ova utakmica, stvari stoje ovako. Crvena zvezda nije dobro počela sezonu. Reakcijom i dovođenjem Duška Ivanovića napravila je dobar potez. Imali su i fin raspored, neke utakmice su i srećno dobili, mada su je zaslužili željom, disciplinom i borbenošću. Imali su vrlo važnu pobedu nad Partizanom u ABA lig,i ali nisu do sada bili u situaciju da izgube utakmicu, pa da vidimo kako će u tom slučaju da reaguju. Tim se stvara i reaguje, zajedno je u dobru i u zlu. Nisam od onih koji pogađa rezultate i predviđa šta će da se desi, ali mislim da će im crno-beli ovoga puta dati priliku da se vidi kako reaguju posle poraza“, započinje Vujošević razgovor za Sport klub.

Govoreći o fenomenu večitog derbija, ali i jednom novom, evropskom koloseku rivaliteta, Vujošević naglašava:

„Ovo se prvi put dešava u okviru Evrolige, što dodatno povećava vrednost derbija. Inače, svaki derbi ima visok stepen uzbudljivosti, kvaliteta, interesovanja i važnosti, a ovaj put je to stvarno stavljeno u jednu novu situaciju koja mu još daje na važnosti. Sport je interesantan ovom svetu, gde je najčešće velika većina stvari predvidljiva, što je teško predvideti šta će se desiti. Nisam onaj ko bi igrao kladionicu, niti bi radio bilo kakav publicitet za večite, ali oni i funkcionišu tako što je vrlo teško predvideti šta će se desiti. Čak i kada izgleda da je nešto gotovo sigurno da je neko u prednosti. Svima su poznati primeri koje posle nazivamo velikim iznenađenjima“.

Da li su crveno-beli iznenadili angažovanjem vašeg imenjaka?

„On je kvalitetan trener, ima čvrstinu, autoritet, stav, svoje viđenje košarke, metod rada na treningu, koji je verovatno prilagodio povećanom broju utakmica i nekim promenama u košarci, ali negde u suštini, on je ostao taj… Svaka promena trenera izaziva neku reakciju da se ekipa maksimalno angažuje da bi se tenzija dovela na potreban nivo i dolazilo do pobede. On je brzo izgradio etiku tima, pratio sam šta radi. I radnu, kada je igra u pitanju, da košarkaši znaju šta treba da rade ako žele da ostanu na terenu, ali i u kojim situacijama će biti promenjeni. Ivanović je krenuo od odbrane, a u napadu od nekih stvari koje više nisu nešto što se često viđa u Evroligi, kao dosta unutrašnje igre, blokova bez lopte sa segmentima koji preovlađuju u današnjoj košarci, kao pik en rol igra“.

 


Be the first to comment on "VUJOŠEVIĆ: Partizan će dati šansu Zvezdi da vidi kako je posle poraza!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*