PARNI VALJAK ISKALIO BES: Partizan UNIŠTIO Budućnost i prekinuo loš niz!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost sa 106:77 u okviru devetog kola ABA lige.

„Parni valjak“ je tako prekinuo niz od četiri uzastopna poraza, te najavio bolja izdanja u nastavku sezone.

 


Partizan posle pobede u derbiju kola ostaje lider na tabeli ABA lige sa učinkom od osam pobeda i jednim porazom.

Ekipu Željka Obradovića su do pobede vodili raspoloženi Vukčević sa 15 i Madar sa 14 poena, dok su Trifunović i Lesor dodali po 12.

Kod Budućnosti su se istakli Rejnolds sa 16 i Lazić sa 12 poena, ujedno i jedini dvocifreni igrači u taboru plavo-belih.

Domaćin je izuzetno energično i efikasno otvorio susret kojie je na papiru nosio epitet derbija ove runde AdmiralBet ABA lige. Panter je igrao odličnu odbranu i zajedno sa Jamom Madarom omogućio crno-belima da kreiraju seriju od 9:0 na samom startu.

Zatim je usledio tajm-aut Vladimira Jovanovića koji je prouzrokovao kontra-seriju. Budućnost je postigao vezanih šest poena. Ubrzo su stigli do egala, ali je Kevin Panter presekao taj bolji period igre Podgoričana.

Joanis Papapetru je zajedno sa Jamom Madarom dobro ušao u ovaj meč, dok je na drugoj strani protivtežu pravio Kameron Rejnolds koji je kažnjavao svaku miskomunikaciju u odbrani rivala. Sam Rejnolds je u prvoj deonici ubacio 12 od 23 poena Budućnosti. Tada je crnogorski tim stao, a Partizan opet četvrtinu otvorio maestralno, ovog puta sa 10:0!

Na krilima te serije, Partizan je nastavio da kontroliše susret i podiže svoju prednost. Jam Madar je bio svuda na parketu što je olakšavalo posao ostatku ekipe u ofanzivi, odbrana je dobro obavljala svoj posao i tako svela Budućnost na svega 11 poena u drugom kvartalu. Bez pogodaka Kameruna Rejnoldsa, napad Budućnosti nije funkcionisao. I tako, kada je označen kraj prvog poluvremena, slutilo je na rutinsku pobedu crno-belih budući da su imali „+19“.

Za razliku od prethodne dve, treća četvrtina počela je znatno sporije za Partizan, pa su prve poene pronašli posle dva minuta u nastavku. Srećom po njih, pa Budućnost nije bila ubojitija, te se distanca održavala, a potom i uvećala do, tada, najvećih „+25“.  Utisak je bio takav kao da se sastav Vladimira Jovanovića prilično rano predao (sredinom 3/4). Ni njegovi tajm-auti nisu mogli da reorganizuju ekipu, umire im ruke, dok je Partizan bio u elementu, šuterskom posebno i meč je već tada bio rešen.

Ostali su crno-beli konstantni. Pogađali su u zavidnim procentima, Budućnost s druge strane nije mogla ništa da ubaci, pa je dolazilo i do novih maksimalnih prednosti domaćina koji nije popuštao stisak.  Pritom, ono što može da obraduje Željka Obradovića jeste da je tempo u većem delu meča bio isti od strane njegove ekipe bez obzira na to ko je bio na parketu, a minuti su bili ravnomerno raspoređeni. Šansu u finišu dobio je čak i Gregor Glas koji je potezima razgaljivao saigrače i publiku.

Jedni od onih koji su takođe iskoristili te minute bili su Tristan Vukčević i Uroš Trifunović, obojica dvocifrenih u redovima Partizana. Dostigao je Obradovićev tim i ogromnih „+32“, došli su do famozne „stotke“, a u poslednjim trenucima malo i popustili za ubedljiv trijumf.

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK ISKALIO BES: Partizan UNIŠTIO Budućnost i prekinuo loš niz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*