DAMFRIS SMAZAO JENKIJE: Holandija prvi četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Kataru!

Tanjug/AP

Fudbaleri Holandije plasirali su se u četvrtfinale Mundijala.

Izabranici Luja Van Gala su u prvom meču osmine finala savladali reprezentaciju SAD sa 3:1.

Oranje će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika duela između Argentine i Australije.

 


Amerikanci su u 3. minutu imali veliku priliku, Kristijan Pulišić je bio u izglednoj šansi, ali je Andries Noper fantastično odbranio njegov udarac.

Kazna je stigla u 10. minutu.Denzel Damfris je asistirao sa desnog krila, a Memfis Depaj je natrčao na loptu i doveo svoj tim u vođstvo.

Usledio je mirniji period igre, nije bilo velikih šansi i činilo se da će se na odmor otići sa 1:0. Ipak, u prvom minutu nadoknade, Damfris je prelepo pronašao Dejlija Blinda, a fudbaleru Ajaksa nije bilo teško da savlada Meta Tarnera.

Amerikanci su na startu drugog dela imali stopostotnu šansu u 49. minutu, Tim Rim je šutirao, ali je Kodi Gakpo sa gol-linije izbacio loptu.

Usledili su pokušaji Pulišića i Đovanija Rejne, ali su i oni bili bezuspešni. Mogla je Holandija svew da reši u 71. minutu. Prvo je šutirao Teum Kopmajners, Tarner je zaustavio udarac, a onda je glavom probao Depaj, ali je sjajni čuvar mreže SAD uspeo da odbrani i taj šut.

U 75. nova velika prilika za Amerikance, Hadži Rajt je pokušao, a sada je Damfris izbacio loptu sa gol linije. Ipak, minut kasnije spasa nije bilo za Holandiju. Pulišić je ubacio loptu sa desne strane, a Rajt je uz dosta sreće petom savladao nemoćnog Noperta.

Nastavili su Amerikanci sa atacima, ubrzo je šutirao Pulišić, ali slabo za Noperta. I onda hladan tuš za izabranike Grega Berhaltera. Blind je fantastično centrirao na drugu stativu gde je usamljen bio Damfris, koji je lako postigao gol i tako upotpunio sjajnu partiju, pošto je prethodno imao i dve asistencije.

Do kraja promena nije bilo, pa se Holandija plasirala u četvrtfinale.

 


Be the first to comment on "DAMFRIS SMAZAO JENKIJE: Holandija prvi četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Kataru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*