ARGENTINA DOMINIRALA, PA STREPELA: Martinez čudesnom odbranom sačuvao pobedu Gaučosa!

Tanjug/AP

Reprezentacija Argentine savladala je Australiju sa 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva.

„Gaučosi“ su do trijumfa stigli golovima Lionela Mesija u prvom i Hulijana Alvareza u drugom poluvremenu.

Kapitenu „gaučosa“ ovo je bila jubilarna 1000. utakmica u karijeri, a ostaće upamćena kao prva u nokaut fazi Mundijala na kojoj je postigao pogodak.

 


Već u trećem minutu videli smo sporan detalj u šesnaestercu Australije. Gomez je uputio centaršut, a lopta u ruku pogodila Baksua, ali poljski sudija Marčinjak nije pokazao na „belu tačku“, a nije gledao ni VAR snimak.

Nakon startnog uzbuđenja usledilo je „mrtvilo“ u narednih pola časa, a njega je prekinuo Lionel Mesi. Igrao se 35. minut kada su „gaučosi“ kombinovali po desnoj strani, Mekalister je u šesnaestercu Australije pronašao Otamendija, ovaj samo odložio loptu do Mesija, a kapiten Argentine prelepim udarcem po zemlji pogodio donji desni ugao australijskog gola.

Na startu drugog dela selektor Argentinaca Lionel Skaloni odlučio je sa iz igre izvede ofanzivca Gomeza, a umesto njega na teren pošalje štopera Lisandra Martineza i tako zaigra sa trojicom štopera u nastavku.

Tri minuta kasnije ponovo je pokušao Mesi, a njegov udarac izblokirao Degenek.

Čekala je Argentina grešku Australijanaca i dočekala je u 57. minutu. De Pol i Alvarez pritisli su poslednju liniju „kengura“, lopta je stigla do kapitena Metjua Rajana, a ovaj napravio kardinalnu grešku, poklonio loptu Hulijanu Alvarezu, a napadaču Mančester sitija nije bilo teško da postigne pogodak i tako duplira prednost svog tima.

Delovalo je da je u tom trenutku sve bilo rešeno, ali Australijanci nisu dali svoju poslednju reč.

Igrao se 77. minut, kada je rezervista Kris Gudvin pokušao sa distance, lopta je na putu ka golu u glavu pogodila Enca Fernandeza, promenila prava i prevarila čuvara mreže „gaučosa“ Emilijana Martineza.

Postignut pogodak ulio je optimizam u redove ekipe selektora Grema Arnolda. Levi bek Behič imao je sjajan solo prodor u 81. minutu, nanizao četvoricu Argentinaca, uputio udarac, ali je loptu na putu ka mreži izblokirao Martinez i poslao je u korner, ali se iz njega nije izrodila nova prilika za Australiju.

Mogao je Lautaro Martinez da reši sve u 89. minutu, ostao je potpuno sam u šesnaestercu protivnika nakon dodavanja Mesija, ali je napadač Intera očajno reagovao i promašio čitav gol.

Ponovo je Mesi u drugom minutu nadoknade pronašao Lautara, ali Martinez još jednom nije uspeo da pogodi iz sjajne situacije, ovoga puta odbranio mu je Rajan.

To nije bilo sve od Mesija i indisponiranog Martineza. Kapiten „gaučosa“ po treći put u kratkom periodu spojio je svog napadača sa golom, ali je Martinez pogodio Rajana.

Ogromnu šansu da kazni sve Maritinezove promašaje imala je Australija u poslednjim trenucima meča. Kuol je oodjednom ostao sam u kaznenom prostoru „gaučosa“, ali je njegov udarac odbranio Emilijano Martinez i sačuvao pobedu svom timu.

Argentina će u četvrtfinalu Mundijala igrati protiv Holandije devetog decembra od 20 sati.

 


Be the first to comment on "ARGENTINA DOMINIRALA, PA STREPELA: Martinez čudesnom odbranom sačuvao pobedu Gaučosa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*