ČETVRTI PORAZ U NIZU: Partizan izgubio od Valensije, nema kraja crnoj seriji!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Valensije savladali su Partizan posle produžetaka rezultatom u meču 11. kola Evrolige.

Time su crno-beli produžili najgori period ove sezone tokom kog su zabeležili već četiri poraza u nizu.

Sporo su igrači Željka Obradovića ušli u ovaj meč, dok je na drugoj strani bio razigran Džejms Veb koji je svojoj ekipi doneo inicijalnu prednost.

 


Partizan je služio šut, ali su se još jednom mučili sa skokom, čak i na ofanzivnom kraju gde nije bilo problema do sada – naprotiv. Jedno je poništilo drugo, pa nakon uvodnih 10 minuta nije bilo ničega što bi razdvojilo dve ekipe.

Kako je proradio skok u prvoj deonici, tako se i Partizan malo rezultatski odvojio. Domaćina je predvodio Kevin Panter koji je sa dve pogođene trojke prebacio momentum na stranu crno-belih koji su na pauzu između dva poluvremena otišli sa šest poena prednosti.

Nastavili su u istom ritmu i na startu drugih 20 minuta. Jam Madar se razigrao i predvodio novi talas Partizana koji je u nekoliko navrata imao i po devet poena prednosti i napade za dvocifrenu prednost koja nikako nije stizala.

To je protivnik uspeo da iskoristi i vrati se rezultatski u potpunosti u igru. Već početkom odlučujuće deonice Hasijel Rivero je poentirao za izjednačenje, nakon čega je Valensija povela te se ušlo u rezultatsku „klackalicu“ i neizvesnu završnicu.

Upravo je Kubanski košarkaš najviše povukao za Valensiju kada je na tri minuta do kraja vezao pet poena bez odgovora protivnika i tako doneo, činilo se odlučujuću, prednost svom timu. Nije tako mislio i kapiten Partizana. Kevin Panter je napravio svoju mini seriju. Pogodio je izuzetno tešku trojku iz kornera, preko ruke i uz zvuk sirene za hvtanje rezultatskog priključka, potom dvojku za vođstvo, pa onda i dva od tri bacanja za novo izjednačenje.

Sve to vreme mu je na drugoj strani parirao Džered Harper, pa se ušlo u penal završnicu. Valensija je želela da sudbinu ima u svojim rukama, pa je tako Klaver na 11 sekundi do kraja faulirao Pantera koji je sa linije za slobodna bacanja doneo novo izjednačenje.

Nije se isplatila Špancima taktika. Kris Džons jeste imao šut za pobedu, ali je isti bio iz neizgrađene pozicije te nije začudio njegov promašaj i odlazak u produžetke.

U dodatnih pet minutasmo videli sličnu priču. Partizan kao da je morao da da „fore“ protivniku kako bi se uozbiljili i zaigrali. Samo što je ovoga puta bilo manje vremena za povratak.

Na manje od 40 sekundi do kraja Valensija je imala +5 kada Džejms Naneli pogađa trojku, čime je utakmica došla na jedan posed razlike.

Uspeo je Partuizan da se odbrani, izgledalo je da će na 11 sekundi pre kraja krenuti u kontru, ali Lopez-Arostegi krade loptu Nanliju, Panter je napravio peti prekršaj nad Harperom i tu je priča u večerašnjem meču bila završena. Na kraju su se čuli i zvižduci, a posle toga i jasna poruka igračima Partizana da njihove pristalice očekuju pobedu u prvom evroligaškom derbiju za sedam dana.

Matijas Lesor je sa 22 poena i 10 skokova bio najefikasniji u Partizanu, Panter se probudio u finišu i stigao do 19 poena, Madar se zaustavio na 13, Naneli i Ledej na 12 poena.

Kod gostiju Rivero 22, Veb 18, Lopez-Arostegi 17 poena, ali utisak je da je ključni čovek bio Harper koji je bio najbolji u ključnim trenucima meča i meč je završio sa 14 poena.

 


Be the first to comment on "ČETVRTI PORAZ U NIZU: Partizan izgubio od Valensije, nema kraja crnoj seriji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*