MAROKO PRVI U GRUPI: Hrvatska slavi SRAMOTNOG Lukakua!

Reprezentacije Maroka i Hrvatske kvalifikovale su se za osminu finala na SP u Kataru.

Hrvatska je u direktnom sudaru sa Belgijom odigrala nerešeno 0:0 i kao druga u G grupi prošla dalje, dok je Maroko pobedio Kanadu sa 2:1 (2:1) i kao prvi ide među 16 najboljih.

Meč Hrvatske i Belgije je, logično, privlačio veću pažnju, a obeležio ga je promašajima Romelu Lukaku. Duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, i direktna odluka o tome ko će u nokaut fazu. Perišić je već u prvom minutu ozbiljno pripretio mreži „crvenih đavola“, ali onda su Belgijanci u dva navrata mogli do gola.

 


Karasko u 11. i Mertens u 13. minutu, kada se na dodavanje posle kontre De Brujnea, propisno obrukao.

I onda sporni momenat iz 15. minuta – Modrić je izveo prekid sa leve strane, ubacio pred gol, a Entoni Tejlor pokazao da je to penal za Hrvatsku. Ipak, posle intervencije iz VAR studija, menja odluku, viđen je milimetarski ofsajd Hrvata, pa je preinačio svoju odluku.

Uzalud su protestovali fudbaleri Hrvatske, koji su do poluvremena imali još pokušaj Livaje iz 33. minuta. Hrvati su bolje počeli drugi deo, Kurtoa je bio na mukama u 49. i 54. minutu kada su šutirali Kovačić i Brozović.

Romelu Lukaku, koji je u poluvremenu ušao u igru, u 60. minutu je imao veliku šansu, ali je sa svega pet metara pogodio stativu.

Luka Modrić je osam minuta kasnije na drugoj strani pokušao da savlada Kurtou, ali je Belgijanac opet bio na pravom mestu.

I onda u 87. minutu sova velika šansa za Belgiju da nokautira protivnika, ali je Lukaku kolenom sa svega dva-tri metra uspeo da promaši gol.

Ni to mu nije bilo dovoljno, treću kolosalnu šansu promašio je u 90. minutu, ali odbijenu loptu od stative ne uspeva da smesti u mrežu!

Maroko je veoma brzo postavio stvari na svoje mesto na utakmici sa Kanadom.
Milan Borjan je već u 4. minutu posle loše procene i pogrešnog dodavanja, skrivio gol, Hakimu Zijehu je ostalo samo da ga lobuje i pošalje loptu u mrežu za 0:1.
Nisu se Marokanci zadovoljili time iako su i time izbili na prvu poziciju u grupi. U 23. minutu na dubinski pas od strane Ašrafa Hakimija, Jusef En Nesiri je ponovo matirao Borjana, ovog puta je šutirao u njegov ugao! Posle jednog od retkih pokušaja u tom prvom delu, Kanada je u 41. minutu smanjila prednost. Posle centaršuta sa leve strane, Najef Agerd je nespretno skrenuo loptu u svoju mrežu i bilo je to 1:2.
U trećem minutu nadoknade poništen je gol En Nasirija, pa je to bilo sve u prvih 45. minuta. U nastavku, Alfonso Dejvis je u 59. minutu imao solidnu priliku za Kanadu. Ipak, ona iz 72. minuta ostaće zabeležena kao najveća – Atiba Hačinson je pogodio prečku, da bi na odbijenu loptu natrčao Džonson, ali je prebacio gol Maroka.

 


Be the first to comment on "MAROKO PRVI U GRUPI: Hrvatska slavi SRAMOTNOG Lukakua!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*