KAZEMIRO SPASAO ORLOVE: Brazil odigrao za Srbiju i pobedio Švajcarsku!

Tanjug/AP

Fudbaleri Brazila pobedili su Švajcarsku rezultatom 1:0, u drugom kolu grupe G Svetskog prvenstva u Kataru.

„Karioke“ su uz dosta muke slavile protiv „sajdžija“, te tako rundu pre kraja, u kojoj igraju protiv Kameruna, osigurali plasman u osminu finala.

Švajcarska je dugo odolevala, organizovano se branila, ali je otpor slomio Kazemiro, prelepim golom u 83. minutu, posle asistencije rezerviste Rodriga.

 


Ovaj rezultat odgovara i Srbiji, koja u nokauz fazu može, pod uslovom da savlada Švajcarsku u poslednjem kolu, u petak od 20.00 časova.

Nismo imali mnogo toga da vidimo u prvih 45 minuta, izuzev nekoliko zanimljivih situacija pred golom Jana Zomera.

Titeovi izabranici su bili u naletu u uvodnim trenucima meča, ali ih je rival relativno brzo umirio i držao na pristojnoj udaljenosti od svog gola.

Oba tima igrala su nepovezano, akcije su bile ispresecane, a nisu izostali ni prekidi igre, što zbog faulova, što zbog auta i kornera.

Ni jedni ni drugi nisu imali udarac na gol, sve do 27. minuta kada je Brazil stvorio najozbiljniju šansu u prvom delu utakmice.

Rafinja je ubacio loptu u šesnaesterac, a na drugoj stativi se prišunjao Vinisijus, koji je šutirao više potkolenicom nego stopalom. Lopta je išla u prvi ugao, ali je Jan Zomer odlično reagovao.

Ubrzo je i Rafinja pokušao sa ogromne udaljenosti, a pred pauzu i direktno iz kornera, ali promene rezultata nije bilo.

Švajcarska je na startu nastavka vrlo lako mogla da šokira Brazil, ali su defanzivci u petercu ipak otklonili opasnost i sprečili šut ka golu Alisona.

Prvu grešku evropskog tima na sredini terena, Brazil je kaznio. Kazemiro je pronašao Vinisijusa, koji je rutinski savladao Zomera.

Ipak, radost je kratko trajala. VAR je poništio gol, pošto se u začetku akcije Rišarlison aktivirao iz nedozvoljene pozicije.

I kada se činilo da su napadi Brazila utihnuli, trenutak inspiracije se pojavio kod Južnoamerikanaca, a gol vredan tri boda postigao je Kazemiro u 83. minutu.

Do kraja susreta petostruki šampion je rutinski sačuvao prednost i obezbedio plasman u nokaut fazu Mundijala.

 


Be the first to comment on "KAZEMIRO SPASAO ORLOVE: Brazil odigrao za Srbiju i pobedio Švajcarsku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*