PIKSI OTKRIO: Evo šta ga je šokiralo protiv Brazila!

Tanjug/AP

Selektor Srbije Dragan Stojković kaže da je fizički pad bio ključan u porazu od Brazila.

„Orlovi“ su poraženi na startu grupe G rezultatom 2:0, golovima Rišarlisona.

„Zaslužena pobeda Brazila, pogotovo u drugom gde su potpuno dominirali. Razlog dominacije je nešto što je bilo iznenađujuće . Totalno smo pali fizički. Zašto smo toliko pali stvarno ne znam, verovatno umor od svih utakmica“, rekao je Stojković i dodao:

 


„Prvo poluvreme je bilo dosta solidno sa naše strane uspevali smo da pasing igrom pariramo Brazilu. Smatrao sam da ćemo tako i u drugom pa čak i da ćemo uspeti da postigemo gol ali me je šokirao taj pad fizičke spreme“.

Srbija je imala problema sa povređenim igračima.

„Čemu možemo da se nadamo ako smo bez tri udarne igle bili. Povrede Mitrovića, Vlahovića i Kostića su došle u nevreme. Učinićemo sve da se oporavimo. Ovaj poraz ne mora da znači ništa, ako ništa drugo, izgubili smo od Brazila. Oni su najbolja ekipa protiv koje sam vodio ekipu, ali samo u drugom poluvrmeenu. u prvom me i nisu impresionirali“, istakao je Stojković i dodao:

„Žao mi je što Srbija nije bila u ful sastavu, ali ima vremena da ispravimo neke stvari. Nikakva panika, nikakav stres. Imamo još dve utakmice, pobedićemo i idemo dalje“.

Srbija, odnosno tadašnja Jugoslavija je i Mundijal u Nemačkoj 1990. krenula porazom.

„To je bilo zaista davno, ali dok god postoji šansa da rešavate svoju sudbinu treba da se veruje. Znamo šta treba činiti. Brazil treba da se analizira i zaboravi. Ali mene samo interesuje zašto smo fizički pali i nismo trčali. Posle te analize moramo da se okrenemo onome što nas čeka, a to je Švajcarska. Ako želimo da idemo dalje, moramo da pobedimo, ali moramo da budemo daleko bolji u fizičkom smislu i da molimo boga da nam ovi igrači budu bolji fizički. Ako ne budu, onda ćemo morati da tražimo druga rešenja. Želim da se zahvalim navijačima i trudićemo se da im se odužimo već u narednom meču“, zaključio je Stojković.

 


Be the first to comment on "PIKSI OTKRIO: Evo šta ga je šokiralo protiv Brazila!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*