ZENIT BOLJI OD ZVEZDE: Fol debitovao za crveno-bele!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prijateljskom meču protiv Zenita u Sankt Peterburgu.

Ruski šampion bio je bolji od srpskog rezultatom 3:1, iako su crveno-beli imali prednost od 1:0 na poluvremenu.

Ekipe su nastupile u ovim sastavima:

 


Zenit: Kvarežma, Adamov, Čistjakov, Alip, Krugovoj, Jerokin, Vendel, Sutormin, Bakajev, Mantuan, Kasijera.

Crvena zvezda: Vasiljević, Gobeljić, Pankov, Milunović, Srnić, Krstičić, Mijailović, Prucev, Mustafa, Ben, Katai.

Pre početka meča intonirane su himne Srbije i Rusije, istaknut je i transparent “Živele Rusija i Srbija“, a i fudbaleri dva kluba su pozirali uz srpsku i rusku zastavu i poruku “Zajedno“.

Tokom većeg dela prvog poluvremena, Zenit je bio bolji rival, imao je nekoliko odličnih prilika u prvih dvadesetak minuta, ali je sjajan na golu Crvene zvezde bio Nikola Vasiljević koji je sa nekoliko odličnih intervencija sprečio vođstvo Zenita.

I kada domaći nisu iskoristili svoje šanse, prvu Zvezdinu je u gol pretvorio Ibrahim Mustafa, pošto je prethodno Gobeljić osvojio loptu na desnoj strani i uputio odličan centaršut. Mustafa je loptu zahvatio na ivici peterca i udarcem glavom je poslao u mrežu – 0:1.

Posle postignutog gola, Zvezda je zaigraka bolje i konkretnije, pa je i Katai priprertio iz slobodnog udarca, a odličnu priliku imao je i Ben posle Kataijevog centaršuta sa leve strane.

U finišu prvog poluvremena, Zvezda je imala dosta sreće kada je Kasijera probio odbranu crveno-belih, ali je zatim pogodio stativu Vasiljevićevog gola.

Prva velika prilika u drugom poluvremenu viđena je u 56. minutu kada je posle centaršuta sa leve strane Čistjakov bio viši u skoku od Pankova, uputio je udarac glavom, ali je ovoga puta prečka bila Zvezdin saveznik.

Odmah zatim, trener Milojević je ukazao priliku i mladom Nikoli Mituljikiću umesto Krstičića i novajliji na poziciji levog beka Lazaru Nikoliću.

Ali, samo par minuta pošto je ušao u igru, Mituljikić je skrivio jedanaesterac, lopta ga je pogodila u ruku u kaznenom prostoru Crvene zvezde, a Sutormin je bio precizan sa bele tačke i Zenit je uspeo da izjednači posle velikog broja propuštenih prilika – 1:1.

Potpuni preokret dogodio se sedam minuta kasnije, u 67. minutu. Mantuan je pokušao sa petnaestak metara, lopta se odbila do Jerokina koji iskosa sa leve strane šalje loptu u suprotan ugao – 2:1 za Zenit. Signalizirali su ofsajd fudbaleri Crvene zvezde, i trener Milojević je protestovao kod sudije, ali arbitri su ostali pri svojoj odluci i zvanično potvrdili vođstvo Zenita.

Tu se domaći nisu zaustavili, pa su u 74. minutu izveli odličnu kontru, Zvezdina odbrana je probijena kroz sredinu, gde je utrčao Gustavo Mantuan i u situaciji jeda na jedan savladao Nikolu Vasiljevića – 3:1.

Zanimljivo, tek tada je Aleksandar Dragović ušao u igru umesto Gobeljića, a u 81. minutu je sprečio i četvrti gol domaćih, kada je Vasiljević već bio savladan, a iskusni defanzivac ispred gol linije zaustavio tu loptu.

U finišu je u Zvezdinom dresu debitovao i novi defanzivac Falu Fol, ali nije imao dovoljno vremena da pokaže šta ume.

 


Be the first to comment on "ZENIT BOLJI OD ZVEZDE: Fol debitovao za crveno-bele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*