RAZBIJEN: Amerikanac uništio Rafaela Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal poražen je na startu „Zelene grupe“ Završnog Mastersa, a bolji od njega je bio Tejlor Fric.

Amerikanac je ponovio odličnu partiju iz finala Indijan Velsa, kada je do sada jedini put savladao Španca, te do debitantskog trijumfa u Torinu stigao rezultatom 7:6(3), 6:1.

Nadal je fizički delovao dobro, ali igrački nije mogao da parira devetom teniseru planete, koji je servisima i forhendima, pre svega, lomio rivala.

 


Poznato je da Rafa u ovom delu sezone ne pruža najbolje partije, najava toga bio je Pariz, gde je odmah ispao od Tomija Pola, mada se ni Fric nije proslavio u Bersiju.

Pre ovog susreta, postojale su razne kalkulacije kako Nadal može do prvog mesta na kraju godine. Sada je jasno, to mu garantuje samo titula, međutim, do nje će vrlo teško stići.

Rafa će u narednom kolu, u utorak, igrati protiv Kaspera Ruda, koji je ranije danas pobedio Feliksa Ože-Aljasima. Kanađanin će tada snage odmeriti sa Amerikancem.

Što se tiče duela Nadala i Frica, obojica igrača su dobro otvorila meč i svoje gemove dobili bez izgubljenog poena, da bi se Rafa sa prvom brejk loptom susreo u trećem gemu.

Prilika je otišla u nepovrat, nakon što je Frica izdao omiljeni udarac, forhend, koji mu je uostalom i doneo tu šansu.

Amerikanac u svojim gemovima gotovo da nije imao problema tokom prvog perioda, a četvrti gem bio je jedini koji se igrao na razlike.

Rafa je bio blizu da izgubi servis u sedmom gemu, kada je Fric imao dve vezane brejk lopte, ali ni njih nije iskoristio.

Kod prve je Nadal odigrao siguran smeč, kod druge je rival bekhend poslao u mrežu, da bi potom Nadal čistio linije i tako preživeo.

Završnica prvog perioda bila je relativno mirna, a morala je da bude okončana posle taj-brejka, u kojima je procente ove godine bolje imao Španac.

Ipak, statistika nas je ovde prevarila, Nadal je u prvom poenu napravio duplu grešku, što je verovatno i prelomilo ovaj odlučujući gem.

Fric je stigao do 3:0, pa do 5:2, izgubio jedan poen, ali onda stigao do novog mini brejka, potom i do čitavog seta, kvalitetnim vinerom, čime je on bio okončan posle 58 minuta tenisa.

Nadal je bio sigurniji na početku drugog seta, tačnije, veće probleme na svojim servisima je imao Amerikanac, koji se u dva navrata susretao sa 15:30.

Ali, to ništa nije značilo, niti sprečilo Frica da u četvrtom gemu napravi brejk. Velikog udela imao je i Rafa, koji se ispromašivao i tako upao u veliki problem.

Lako je Fric potvrdio brejk, a onda u šestom gemu izvršio konačni napad, iskoristio petu brejk loptu i tako najavio trijumf, do kojeg je ubrzo i stigao.

 


Be the first to comment on "RAZBIJEN: Amerikanac uništio Rafaela Nadala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*