STIŽE LOVA NA MARAKANU: Zvezda dobija VELIKU finansijsku injekciju!

Najmanje dvojica fudbalera crveno-belih će sigurno nastupiti na predstojećem Mundijalu. Strahinja Eraković, sada je i zvanično, nalazi se na spisku selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Kapiten Kanade Milan Borjan će takođe, izvesno je, biti deo nacionalne selekcije u Kataru, samo se za to čeka zvanična potvrda selektora te zemlje.

Osman Bukari mogao bi da bude treći fudbaler Crvene Zvezde na šampionatu. On se našao na širem spisku reprezentacije Gane, ali će se tek u ponedeljak, kada bi trebalo da selektor objavi ko su putnici za Katar, znati da li će krilni napadač na Mundijalu braniti boje svoje zemlje.

 


Osim prestiža, to će beogradskom klubu doneti i finansijsku korist, jer će za svaki dan koji reprezentativci provedu na Svetskom prvenstvu, uključujući i pripreme, prihodovati 10.000 dolara.

Matematika je prema tome jasna – od samo jednog igrača klub iz Ljutice Bogdana će inkasirati 190.000 dolara. 

Pa sve i da Bukari ne ide, njima je priliv od 380.000 dolara zagarantovan, a cifra može biti i veća ukoliko neka od reprezentacija prođe grupnu fazu, jer što duže budu igrali više će novca dobiti klubovi, za koje je FIFA namenila fond od 209 miliona dolara. 

Podsetimo, Srbija igra u grupi G na Mundijalu, gde su još i Brazil, Kamerun i Švajcarska.

 


Be the first to comment on "STIŽE LOVA NA MARAKANU: Zvezda dobija VELIKU finansijsku injekciju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*