TOTALNA LUDNICA U BAČKOJ TOPOLI: Magija Uroševića za pobedu Partizana!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Pobeda Partizana u Bačkoj Topoli u meču koji je bio najveći derbi ovog kola Super lige Srbije. Crno-beli su uspeli da preokrenu rezultat i da slave sa 2:3 (1:1) u jednom izuzetno neizvesnom meču!

Partizan je igrao očajno prvih 40 minuta u Bačkoj Topoli. Ništa nije polazilo za nogom fudbalerima crno-belih, bilo je očigledno da je umor učinio svoje, a Rikardo i Dijabate su bili van igre, iako na terenu.

Domaćin je stigao do prednosti već pre 80. sekunde utakmice, tada je Đakovac dobio sjajnu loptu, izašao 1 na 1 sa Popovićem i zaobišao ga, otišao previše u stranu i vratio povratnu za Ratkova koji ne greši – 1:0.

 


Nakon toga TSC je izgledao bolje na terenu, raspoloženije, udobnije, dok se Partizan mučio da stigne i do šuta u okvir gola.

Daleko od toga da je i TSC pretio, ali su igrali pametno, kontrolisali igru, nisu dozvolili crno-belima da napadnu kako oni znaju, sve do 42. minuta kada na scenu stupa Bibars Natho. Dobio je upotrebljivu loptu od Rikarda, bio je to povratni pas koji je Izraelac iskoristio, pogodio je za 1:1.

Nastavak je doneo bolji fudbal. 

Veliku šansu je imao Saša Jovanović u 66. minutu nakon dodavanja Kuveljića, a onda na drugoj strani preokret. 

Partizan je uspeo da stigne do prednosti preko Siniše Saničanina. Veoma slaba intervencija Đakovca posle kornera, lopta je došla do Saničanina koji postiže svoj prvi gol u dresu Partizana. 

U 76. minutu Rikardo se našao u dobroj poziciji kada je uputio udarac sa distance, ali je lopta otišla preko gola. 

Nije se predavao domaćin. 

Cvetković, koji je bio veoma agilan po desnoj strani, uputio je centaršut po zemlji, Urošević nije zatvorio dodavanje, a na pravom mestu – Martin Mirčevski, makedonski fudbaler koji uspeva da izjednači na 2:2! Igrao se 80. minut. 

Minut 85, Rikardo pada na 20 i kusur metara od gola, sudija svira faul, a loptu pod svoje uzima Urošević. Kapiten Partizana je izveo perfektan slobodan udarac u stilu Žuninja i tako doneo pobedu Partizanu.

Do kraja utakmice crno-beli su iz kontre mogli do još nekog gola, ali je TSC u nadoknadi propustio dve fantastične šanse.

Na kraju trijumf Partizana i velika tri boda za nastavak šampionske trke.

 


Be the first to comment on "TOTALNA LUDNICA U BAČKOJ TOPOLI: Magija Uroševića za pobedu Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*