ARENA PROGUTALA LITVANCE: Partizan pobedio žilavi Žalgiris!

Tanjug

Druga uzastopna pobeda Partizana u Evroligi! Posle Virtusa, večeras je u “Štark Areni“ tim Željka Obrdaovića savladao i ekipu litvanskog Žalgirisa sa 87:76, pa sada crno-beli imaju skor 2-3, baš kao i njihov večerašnji rival.

Kao i protiv Virtusa u prošlom kolu, Partizan je sjajno započeo utakmicu, nošen velikom podrškom sa tribina i vrlo brzo je poveo sa 11:3.

Gosti su uspeli da se oporave od početnog šoka i priviknu se na atmosferu, pa su do kraja prve četvrtine okrenuli na 22:20 u svoju korist.

 


Partizan uzvraća serijom 7:0 na startu druge deonice, posle čega Kinan Evans svojom trojkom uspeva da smanji na 31:30, a onda je krenula simultanka Kevina Pantera koji vezuje devet svojih poena (ukupno 15 u prvom poluvremenu) i Partizan odlazi na “plus deset“ – 40:30. Do kraja druge četvrtine crno-beli su zadržali vođstvo i rezultatom 44:36 otišli na odmor.

Drugo poluvreme je svojom novom trojkom otvorio Kevin Panter i Partizan je odmah stekao dvocifrenu prednost – 47:36 u trećoj četvrtini. Međutim, nepun minut kasnije kapiten Partizana pravi dva prekršaja jedan za drugim, ukupno četiri i tako se stvorio neočekivan problem u ekipi Partizana.

I ne samo to, Partizan je brzo izašao iz bonusa, posle samo tri minuta igre u trećoj četvrtini i sa linije penala gosti smanjuju na 49:43.

Uroš Trifunović uspeva da nadoknadi odsustvo Pantera, pogodivši trojku, imao je i Madar priliku da učini isto posle kontre, a Lesor briljira u odbrani – rampa na Hejsu!

Međutim, bez Pantera na terenu Partizan ipak nije imao šuterski raspoloženog igrača, što gosti koriste i na ulasku u poslednja tri minuta treće četvrtine dolaze do izjednačenja na 54:54.

Seriju Žalgirisa prekinuo je Anđušić svojom trojkom, a Partizan je treću četvrtinu završio sa tri poena prednosti – 60:57. Gosti su izjednačili na početku poslednje deonice, a Panter je odmah po povratku u igru pogodio trojku i vratio prednost crno-belima.

Povoljna okolnost po crno-bele je što su gosti iz Kaunasa večeras loše izvodili slobodna bacanja i uglavnim imali jedva 50 posto uspešnosti sa linije penala.

Partizan je sredinom poslednje deonice upravo sa linije slobodnih bacanja preko Egzuma uvećao svoju prednost na 69:63.

Nadu gostima vraća Kinan Evans novom trojkom za 74:70 na ulasku u poslednja tri minuta, a Egzum na drugoj strani uspeva da iznudi novi faul i sa linije penala pogađa za povratak na “plus šest“.

Posle tajm-auta gostiju Partizan stiže i do osam poena razlike, a gosti i dalje polovični sa linije penala. Partizan je ubrzao u finišu i došao do zaslužene pobede od 87:76.

 


Be the first to comment on "ARENA PROGUTALA LITVANCE: Partizan pobedio žilavi Žalgiris!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*