TURSKI ŠAMPION NA KOLENIMA: Zvezda pobedila i ostala u trci za evropsko proleće!

FOTO: FK Crvena zvezda

Druga pobeda Crvene zvezde u okviru Lige Evrope pred oko 40 hiljada navijača na stadionu „Rajko Mitić“. Danas su izabranici Miloša Milojevića savladali Trabzon istovetnim rezultatom kojim je Trabzon savladao Zvezdu u Turskoj, bilo je 2:1 (1:1) i sada crveno-beli imaju sve u svojim rukama kada je igranje u Evropi i na proleće u pitanju.

Prva iole ozbiljnija situacija viđena je u 21. minutu kada je pripretio Trabzon preko Mareka Hamšika koji je šutirao sa „kapice“, ali je Borjan bio siguran.

Samo par minuta kasnije velika šansa za Kataija. Dobio je loptu sa desne strane, šutirao iz kaznenog prostora, ali je Čakir bio sjajan u ovoj situaciji odbranivši mu udarac. Eraković je bio taj koji je pronašao Kataija.

 


Ozbiljan napad Trabzona, posle polukontre koju je vodio Trezege usledila je lopta za Hamšika koji je loše šutirao iz solidne pozicije, sa oko 20 metara od gola Borjana. Trabzon je igrao izuzetno pametno u tom delu utakmice, a onda velika sreća za Zvezdu, šutirao je Bardi sa oko 30 metara, Borjan je dokačio loptu dovoljno da se ona od stative odbije u polje.

Na drugoj strani iznenada se ukazala šansa za Gelora Kangu koji je loše šutirao sa oko 16 metara, sve je bila najava za gol u mreži gostiju.

Trabzon je pao u 37. minutu, tada je Aleksandar Katai dobio pas od Bukarija, namestio se i šutirao u gornji desni ugao Čakira koji nije mogao ništa – 1:0!

I onda nesreća za Zvezdu. Slobodan udarac sa oko 35 metara, Bakasetas je šutirao, lopta pogađa jednog od igrača u živom zidu, Mitrovića, i menja pravac. Borjan nemoćan – 1:1.

Nastavak je doneo nešto oprezniju igru i jednih i drugih.

Moglo je biti veoma opasno kada je Trezege došao u situaciju da šutira sa 20-ak metara od gola, ali je bio neprecizan. Samo minut kasnije, u 55. minutu, velika šansa, najbolja za goste. Marek Hamšik je polako postajao tragičar, imao je zicer i situaciju koju je morao da reši, ali je pogodio prečku sa svega 7-8 metara.

I onda gol u mreži Trabzona, Bukari je dobio prostor, prošao u situaciji 1 na 1, uposlio Aleksandra Pešića koji pogađa za 2:1!

Zvezda je pokušavala da smiri situaciju na terenu, da „umrtvi“ igru i uspevalo im je za rukom. Šansu je dobio i mladi Mijatović umesto Pešića, donekle i iznenađujuća izmena Milojevića imajući u vidu da je ovaj mladić pre samo dva dana igrao utakmicu u Holandiji protiv AZ Alkmara za omladince crveno-belih.

Remi u Mađarskoj dosta znači Crvenoj zvezdi jer sada ekipa Miloša Milojevića drži sve u svojim rukama, pobeda protiv Monaka bi značila i definitivan ostanak u Evropi na proleće, ali o tome u nastavku večeri na našem portalu. 

 


Be the first to comment on "TURSKI ŠAMPION NA KOLENIMA: Zvezda pobedila i ostala u trci za evropsko proleće!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*