BOJI SE GROBARA: Trener Žalgirisa strepi od navijača Partizana!

FOTO: KK Partizan

Partizan je prošle nedelje ostvario prvu pobedu u Evroligi savladavši Virtus (90:62), a sada je pred crno-belima novi izazov u vidu Žalgirisa. O očekivanjima na ovom susretu govorio je trener litvanskog velikana Kazis Maksvitis.

Klub iz Kaunasa je u prošlom kolu bio bolji od Barselonu, ali trener tima iz „Žalgirio arene“ želi da gleda samo napred i ne osvrće se na ono što je bilo.

Žalgiris će u Beogradu biti lišen pomoći Dovidasa Gedraitisa, koji se vratio treninzima, no još nije spreman da zaigra.

 


– Dovidas nam se pridružio, ali još ne učestvuje u punom treningu. Igra sa malo kontakta. Nećemo ga još uvoditi u igru, ali ako nastavi ovim ritmom, mogao bi da bude u timu već sledeće nedelje – rekao je Maksvitis.

Svestan je da njegovu ekipu očekuje težak posao u krcatoj „Areni“.

– Pre svega zbog uslova u kojima ćemo igrati – vruće atmosfere i strastvenih gledalaca. Važno je da ne izgubimo glavu i da nas ne obuzmu emocije. Moramo da ostanemo mirni.

Maksvitis je potom analizirao igrau Partizana koji na početku sezone igra dosta dobro u napadu.

– U prvim utakmicama njihova igra još nije bila optimalna, ali su u poslednjem meču u Evroligi dominirali od početka do kraja. Talentovan su tim, koga s klupe vodi jedan od najboljih trenera u Evropi. Njihovi igrači su napadački orijentisani. Talentovaniji su u napadu nego u odbrani, ali teško je biti podjednako dobar na obe strane terena, jer zbog mnogo talenta u napadu, ponekad odbrana pati.

Dosta toga dobrog za crno-bele za sada donosi centarski tandem Zek Ledej – Matijas Lesor.

– Obojica su u dobroj formi. Ledej je na 80 odsto šuta za tri poena, a Lesor beleži po pet ofanzivnih skokova na meču. Njihove zamene su možda slabije, ali njih dvojica su jedna od impresivnijih visokih linija u Evroligi.

Dotakao se i kapitena Partizana Kevina Pantera koji na početku sezone ne šutira onako kako ume.

– Panter može da promeni igru svojom energijom, trojkama. Jeste važan igrač, ali nije jedini. Osim njega imaju i druge momke u spoljnoj liniji. Naneli, Anđušić ili Madar znaju da daju ogroman vetar u leđa Partizanu.

Selektor litvanske reprezentacije se ne plaši atmosfere koja će sačekati Žalgiris.

– Doživeli smo nešto slično u Tel Avivu. I ovde ćemo imati bučnu, „neprijateljsku“ atmosferu, ali trudićemo se da uradimo ono što je do nas. Već smo igrali utakmice pred punim tribinama, pa kao što sam rekao ne treba da nas obuzmu emocije, već da igramo našu košarku.

Ne krije ovaj 45-godišnji stručnjak da će za njega biti velika čast što će prvi put u trenerskoj karijeri odmeriti snage sa Željkom Obradovićem.

– Nismo se ranije sretali na terenu, pa će mi biti velika velika čast i zadovoljstvo da se takmičimo. Pokušaćemo ne samo da se borimo, već i da pobedimo – zaključio je Maksvitis.

Podsetimo, utakmica Partizan – Žalgiris igra se sutra od 20.30. Litvanski klub je trenutno na učinku 2-2, a crno-beli 1-3.

 


Be the first to comment on "BOJI SE GROBARA: Trener Žalgirisa strepi od navijača Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*