ŽESTOK UDAR NA PEŠIĆA: On je star, nije za selektora!

FOTO: FIBA

Srbija se na Eurobasketu provela kao bosa po trnju, a Vlade Đurović je imao poseban osvrt na krah „orlova“.

Proslavljeni srpski trener Vlade Đurović u intervjuu za hrvatski „Indeks“ istakao je da je sadašnji selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić i da je to jedan od razloga neuspeha „orlova“ na ovogodišnjem Eurobasketu:

– Svaka čast na taktici, ali u svakoj pravoj ekipi mora da postoji pravi odnos između igrača i trenera. Svaki veliki igrač će u najvažnijim trenucima utakmice uvek pogledati prema treneru – rekao je on i dodao:


– Dončić svog trenera nije gledao jer je Sekulić relativno nepoznat trener, a Luka je jedan od najboljih na svetu. Ali, Galis, Dražen, Kićanović, sve legende bi uvek kad je gusto okom tražile trenera. Drugi problem s Pešićem je njegova starost. Razlika između njega i igrača je pedeset godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i vrlo je teško biti selektor u tako poznim godinama – zaključio je Đurović.

Podsetimo, Srbija je eliminisana već u osmini finala Evropskog prvenstva od Italije, iako je slovila za jednog od najvećih favorita za osvajanje zlatne medalje.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "ŽESTOK UDAR NA PEŠIĆA: On je star, nije za selektora!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*