MUNDIJAL SVE POREMETIO: Pakao čeka Partizan i Zvezdu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Svetsko prvenstvo u Kataru, koje se održava od 20. novembra, napraviće brojne probleme velikom broju klubova širom Evrope, a među njima su večiti rivali Crvena zvezda i Partizan.

Crvena zvezda će se takmičiti u okviru Lige Evrope, a kako se polusezona u Srbiji, prema zvaničnom rasporedu, završava 13. novembra, „crveno-beli“ će biti primorani da odigraju minimum 17 utakmica u svim takmičenjima.

Ako na to dodamo još dve otkazane protiv Vojvodine i Čukaričkog, te jedan meč Kupa Srbije, sasvim je izgledno da će izabranici Miloša Milojevića odigrati i celih 20 mečeva za samo 75 dana.


Po 90 minuta na nešto više od tri dana, kada dodate na to i oko 3000 kilometara pređenih zbog evropskih gostovanja, jasno je da je pred stručnim štabom zahtevan zadatak da oporavi ekipu.

Praktično je identičan scenario što se tiče Partizana kojeg takođe čeka isti broj utakmica (takođe dve odložene), s tim što će „crno-beli“ igrati u okviru Lige konferencija i preći nešto manje kilometara po Starom kontinentu, oko 2700.

Ipak, ukoliko u Humsku ne stignu još nekoliko pojačanja, može se ponoviti i situacija iz Novog Sada kada su klupu za rezervne igrače na meču protiv Mladost GAT uglavnom činili praktično tinejdžeri bez ozbiljnog iskustva u profesionalnom fudbalu.

Takmičenje na više frontova zahteva i dugačku klubu, u ovom trenutku Zvezdina je čini se duža i sasvim sigurno iskusnija, ali u „crno-beli“ čekaju novajliju u vidu Gojka Cimirota koji bi donekle mogao da reši jedan od problema.

 


Ali, kako njima, tako i drugima, pa tako ni naredni rivali večitih u Evropi neće imati mnogo vremena za predah. Pitanje je i koliko će FSS moći da izlazi u susret odlaganjem utakmica zbog zgusnutog rasporeda u kojem FIFA i UEFA imaju prioritet.

Be the first to comment on "MUNDIJAL SVE POREMETIO: Pakao čeka Partizan i Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*