JAVOR BIO TVRD ORAH: Zvezda se mučila, pa razbila Ivanjičane!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Javor rezultatom 4:1 u osmom kolu Superlige Srbije.

Time je novi trener šampiona Srbije Miloš Milojević ostvario pobedu na svom debiju.

Javor je dobro odolevao, ali na kraju nije drugi put u nizu uspeo da osvoji bod na „Marakani“.


Crveno-beli su upisali i šestu pobedu u isto toliko mečeva, pa su ostali na čelu tabele sa 18 bodova i gol-razlikom od 24:2.

Odlučio se Milojević da dosta promeša sastav, pa u timu nije bilo Kataija, Ivanića, Bukarija, Milunovića, Rodića…

Prvu priliku na utakmici imao je Javor, ali se Gigić spetljao u izglednoj poziciji, pa je poslao loptu preko gola. Ubrzo je u sličnom maniru uzvratio Ohi, koji je takođe šutirao preko gola u 11. minutu.

Samo pet minuta kasnije Mitrović sjajno pronalazi Norvežanina, a ovaj preciznim udarcem šalje loptu u mrežu gostiju, pa je domaćin poveo sa 1:0.

Usledio je mirniji tempo igre, prilikom kojeg je Zvezda imala samo dva pokušaja sa distance preko Bena i Kangve.

Javor je igrao sasvim dobro i takva igra mu se isplatila u 30. minutu. Gigić je sjajno povukao loptu i centrirao sa desne strane i još bolje uposlio Milana Marčića, koji je lepim trzajem glavom savladao nemoćnog Borjana.

Mogla je Zvezda ubrzo do novog vođstva, ali je Kangva pogodio stativu. Do kraja prvog poluvremena beleži se i velika šansa Javora, koju je sjajnom odbranom sprečio Borjan.

Odmah na startu drugog dela igre Maričić je još jednom bio najviši u skoku, šutirao je izuzetno, ali pogodio samo prečku.

U 54. minutu Aleksandar Katai je zamenio Ohija, a Zvezda je momentalno zaigrala dosta bolje. Samo minut po ulasku u igru Katai je imao sjajnu šansu, ali ga je golman Bulić još bolje zaustavio.

Mogao je Javor do drugog gola u 60. minutu, ali je strahovit udarac Ibrahima Tanka završio malo pored Borjanovog gola.

 


Mitrović je u 65. minutu propustio dobru priliku, ali je 13 minuta kasnije iskoristio dobru asistenciju Gobeljića i doneo prednost domaćinu od 2:1

Samo četiri minuta kasnije u listu strelaca upisuje se i El Fardu Ben na dodavanje Ibrahima Mustafe. Konačnih 4:1 postavio je rezervista Veljko Nikolić lepim udarcem u 90. minutu.

Na kraju ubedljiva pobeda Crvene zvezde, iako stanje stvari na terenu to nije pokazivalo.

BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "JAVOR BIO TVRD ORAH: Zvezda se mučila, pa razbila Ivanjičane!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*