PROPALO: Zvezda htela bivšeg napadača Sitija, ali…

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je u letnjem prelaznom roku pojačala napad povratnikom Aleksandrom Pešićem, ali nije tajna da uprava radi na dovođenju još jednog špica za kojeg je spremna bogata ponuda.

Crveno-beli pregovarali su sa Sirilom Desersom koji je prošle sezone bio najbolji strelac Fejnorda u Ligi konferencija kao pozajmljeni as Genta, ali je nedavno u transferu vrednom 6.500.000 evra pojačao Kremoneze, novog člana italijanske Serije A.

Opcija za vlasnika duple krune u srpskom fudbalu bio je i Olarenvači Kajode (29), igrač Šahtjora i nekadašnji napadač Mančester sitija, otkriva Maxbet sport.


Pregovore je vodio generalni direktor Zvezdan Terzić, a prepreka je bila visoka plata, pošto je povremeni reprezentativac Nigerije (četiri nastupa) tražio 1.200.000 evra po sezoni, a gornja granica na Marakani bila je 800.000 evra plus određeni bonusi.

Kajode je napustio Afriku 2013. godine kada je došao u Makabi iz Netanje, a dve godine kasnije otišao je iz Izraela za 800.000 evra u bečku Austriju.

U Austriji je dao 37 golova na 87 utakmica i „građani“ su ga platili 3.800.000 evra, ali nikada nije debitovao u plavom dresu.

Od leta 2018. godine je član Šahtjora, a iz Donjecka je prvo u sezoni 2019/20 odlazio u Gacijantep, a prethodne dve godine branio je boje Sivaspora.

Inače, Olarenvažu mogao je da napusti ukrajinskog velikana kao slobodan igrač zbog odluke FIFA usled invazije Rusije na ovu zemlju.

 


BONUS VIDEO:

Be the first to comment on "PROPALO: Zvezda htela bivšeg napadača Sitija, ali…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*