TRAGEDIJA NA MARAKANI: Pavkov autogolom ostavio Zvezdu bez Lige šampiona!

FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će sezonu 2022-23 igrati u grupnoj fazi Lige Evrope pošto je danas u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona odigrala samo 2:2 protiv Makabija iz Haife. Nedovoljno za prolaz, pošto je u prvom meču bilo 3:2 za Izraelce.

Počelo je velikom šansom za Crvenu zvezdu, Aleksandar Pešić se našao na levoj strani, poslao je loptu u sredinu, tamo je bio Bukari koji vraća povratnu Kangi, a on pogađa samo stativu…

Izuzetno agresivna Crvena zvezda u prvih 20 minuta, ali nije urodilo plodom. Opasni su bili i gosti, David je šutirao preko gola iz jedne situacije u kaznenom prostoru. Pretio je Gelor Kanga u 24. minutu šutem sa 30 metara od gola kada je golmanu Koenu lopta odskočila ispred njega, na kraju je imao i sreće, lopta je pripala ponovo njemu.


I onda 27. minut i gol u mreži Makabija. Aleksandar Katai je uradio sve po levoj strani, konačno je ličio na pravog sebe, ubacio loptu u peterac gde se lopta odbila Pešiću koji pogađa za 1:0.

Samo dva minuta kasnije Mirko Ivanić je imao fantastičan volej koji je prošao malo pored gola, Zvezda je koristila momentum, činilo se i da drugi gol visi u vazduhu, a onda na drugoj strani pokušaj Šerija koji brani Borjan.

U 38. minutu Aleksandar Pešić je imao dobar trk ka golu sa loptom, na kraju je i šutirao, ali samo u golmana Koena.

I onda u 44. minutu sjajan potez Kataija, petom je dodao Pešiću, a onda lopta za Mirka Ivanića koji je večeras na najvišem nivou – 2:0!

Neverovatan pritisak gostiju na samom kraju, nekoliko kornera, a koban je bio onaj u 2. minutu nadoknade kada je Srnić igrao rukom, sudija Tejlor je posle gledanja snimka pokazao na belu tačku, a Borjan je odbranio! Nije se završila akcija, u 50. minutu Makabi stiže do gola, Sundgren je šutirao sa 30 metara, a Borjanu je lopta prošla ispod ruke za 2:1…

Makabi je bio bolji rival u prvih 15 minuta drugog poluvremena. Ekipa Crvene zvezde nije izgledala tako dobro kao u prvom, a Pjero je imao prvi šansu kada mu je Borjan dobro skratio ugao i odbranio udarac.

Mohamed je imao jedan udarac u 61. minutu, a na drugoj strani bez one agresivnosti koja je bila viđena u prvih 45 minuta meča. 

Mogao je Makabi do 2:2 u 65. minutu kada je Kornud šutirao iskosa sa leve strane, opalio je po lopti, Borjan je jedva zakačio loptu, dovoljno da ona od stative ode u korner.

Statično je bilo u napadu, izuzetno nervozno u pojedinim momentima, a na drugoj strani je i Haziza imao šansu kada je šutirao pravo u Borjana.

Šok na stadionu u 90. minutu.

Velika nesreća za Crvenu zvezdu, autogol Milana Pavkova nakon centaršuta Hazize, nespretno je reagovao i ubacio loptu iza leđa svog golmana Borjana.

Na kraju, Makabi je srećniji tim, Zvezda će se zadovoljiti sa Ligom Evrope.

 


Be the first to comment on "TRAGEDIJA NA MARAKANI: Pavkov autogolom ostavio Zvezdu bez Lige šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*