CRNE SLUTNJE: Partizana čeka sudbina OFK Beograda!

FOTO: FK Partizan

Bivši potpredsednik Partizana Ratomir Raša Babić koji kaže da „ne spava zbog rezultata i stanja u kome se klub nalazi“.

Ratomir Raša Babić je 35 godina radio za Partizan.

Uznemiren je zbog brzine propadanja kluba i pribojava se da će crno-bele zateći sudbina OFK Beograda.


„Partizan je u vreme našeg rukovodenja klubom imao 13.000.000 evra dug od čega su oko 4.000.000 evra bili neplaćeni porezi. Partizan je, takođe, tada imao pun „magacin robe“, omladinsku školu iz koje su izlazili odlični igrači, vredan igrački kadar i još 7.000.000 evra koje smo potraživali od drugih! Dakle, ako gledamo samo finansijsku stranu našeg perioda u Partizanu, mi gotovo da nismo ni imali dugove. Čujem da su oni sada 30-40 miliona, neki tvrde da su odavno otišli na 50 miliona“, počeo je priču Raša Babić za portal 24sedam.

Babić je u Partizanu proveo 35 godina…

„Partizan deluje sablasno, ostavljen od svih, prepušten ljudima koji su ga doveli do najnižih grana u svojoj velikoj istoriji. Tamo nemaš koga da vidiš, da popiješ kafu.Vidi se propadanje na svim nivoima. Bojim se da nam sleduje sudbina OFK Beograda, Radničkog sa Novog Beograda i tako tih klubova kojih više nema, a predstavljali su nešto u našem fudbalu“, kaže Babić.

Klub danas ne funkcioniše na na jednom nivou.

„Organizacioni, finansijski, takmičarski! Meni je sad 80 godina, ja više nemam nijednu ambiciju i želju da bih jurio funkcije u klubu. Nemam ništa protiv Milorada Vučelića i Miloša Vazure, čak mislim da je Vučela duhovit čovek zanimljiv za slušanje. Medutim, kada govorimo o Partizanu i o vodenju kluba, tu nema „dopada mi se – ne dopada mi se“, važno je samo da li je covek sposoban da doprinese klubu ili nije. Ovi koji ga sada vode nisu ljudi sa vizijom, nažalost! Nemaju organizacione sposobnosti i zato od njih navijaci Partizana ne mogu ocekivati da ce popraviti teško stanje. Aktuelno rukovodstvo klub je dovelo do ivice propasti. Tri dana nisam spavao posle Novog Pazara. Žena mi kaže „Daj smiri se, dosta si ti života dao Partizanu, neka drugi malo vode racuna…“

 


Be the first to comment on "CRNE SLUTNJE: Partizana čeka sudbina OFK Beograda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*