ENGLEZIMA SMETA, KENEDI PODRŽAVA: Da li se Novaku sprema scenario Australije?

Englezima „zasmetalo“ što se Đoković sprema za Njujork.

Novak Đoković se sprema za predstojeći US Open iako po trenutnim pravilima ne može da igra na poslednjem grend slemu u sezoni. Stranim državljanima koji nisu vakcinisani nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD-a, i deluje da se takva politika neće promeniti.

To srpskog asa nije sprečilo da radi punom parom pa je i sam poručio da se sprema kao da će igrati na US Openu i da mu svi „držimo palčeve“, a pojavili su se i snimci kako žestoko udara lopticu na terenu i to bez majice.


Novak se i zahvalio svima na podršci i borbi da zaigra na US Openu, s obzirom na to da su pokrenute brojne peticije i mnoge javne ličnosti i političari stali uz njega.

Engleski „Dejli mejl“ je posvetio tekst poslednjoj Đokovićevoj objavi u kojoj najavljuje da se sprema za Njujorl pod naslovom „Nevakcinisani Đoković se sprema da igra US Open uprkos zabrani ulaska u SAD“.

Autor se u tekstu osvrće na klip sa Novakovim treningom i podseća da je Đoković bio deportovan iz Australije jer je prekršio rigorozne mere u borbi protiv koronavirusa i da mu to preti da mu se ponovi i u Njujorku, ali da on insistira na pripremam za US Open.

Problem u čitavoj priči je što je Novak u Australiju ušao uz dozvolu tamošnjih vlasti koje su kasnije od toga napravile spektakl dok u SAD ni ne namerava da uđe ako se ne promeni nešto po pitanju politike ulaska, tako da je priča o ponovljenom scenariju potpuno promašena.

U tekstu se dalje pominju brojne poruke podrške i one koje u Novaku vide uzora za sve, kao i one u kojima se šalje podrša Đokoviću što nije vakcinisan i da je samo dokazao da je u pravu.

Jasno je da u Novakovom slučaju ovog puta ne sme da bude greške i da u Njujork može da ode samo ako bude 100 posto siguran da će imati jasnu i nedvosmislenu dozvolu jer mu u suprotnom preti novo medijsko čerečenje.

Proteklih dana i nedelja oglasili su se i mnogi iz sveta biznisa i politike, a poslenji u nizu je Robert Kenedi JR, rođak nekadašnjeg predsednika SAD Džona Kenedija.

I on je, kao i mnogi senatori, pre svega iz republikanskih redova, zatražio da se ukine odredba koja se tiče ulaska u SAD stranih državljana koji nisu vakcinisani.

Robert Kenedi je na svom Tviter profilu okačio post u kojem zahteva od predsednika Džoa Bajdena da dozvoli Novaku Đokoviću da se takmiči na grend slemu u Njujorku.

„Preduzmi akciju: reci Bajdenovoj administraciji da dozvoli Đokoviću da igra na US Openu“, stoji u naslovu objave.

U njoj se između ostalog kaže:

„Vreme je da se završi neefektivna, diskriminatorna politika koja sprečava Đokovića da igra. Šampion Vimbldona, neko kome je već bilo zabranjeno zbog toga što nije vakcinisan da igra na Australijan openu, rekao je da je spreman da žrtvuje turnir kako bi sačuvao zdravlje i integritet svog tela. Ne možete da prisiljavate nekog da donosi odluke koje mogu da utiču na njegovo zdravlje“, stoji u tekstu.

 


Be the first to comment on "ENGLEZIMA SMETA, KENEDI PODRŽAVA: Da li se Novaku sprema scenario Australije?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*