DIJABATE I ZVANIČNO PARTIZANOV: Majka mi je dala blagoslov da dođem!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fuseni Dijabate je i zvanično promovisan u novog fudbalera Partizana.

Novinarima na stadionu u Humskoj prvo se obratio sportski direktor Ivica Iliev.

On je biranim rečima predstavio ofanzivca iz Malija.


„Ovom prilikom želim da predstavim igrača kog svrstavam u kategoriju onih koje nazivam ‘30 sekundi igrač‘. Jednog dana ću objasniti šta to znači, njemu već jesam. Po najavi vam je jasno šta očekujem od njega i kako ga gledam. Sve kritične pozicije smo uspeli da pojačamo. U ovom trenutku kada pričamo o ekipu Partizana, verujem da ovo može da bude jedan od najboljih timova koje smo imali dugo vremena“, rekao je Iliev.

Potom se obratio „stidljivi“ novopečeni fudbaler „parnog valjka“.

„Velika je privilegija biti prihvaćen na ovaj način od kluba kao što je Partizan. Stidljiv sam, pa ne znam šta bih više rekao“, kratko je poručio Dijabate koji je istakao da smatra kako će već naredne nedelje moći da zaigra.

Okupljene predstavnike medija je zanimalo koliko zna o klubu u koji je došao.

„Nisam veliki poznavalac srpskog šampionata. Poznavao sam Partizan zato što sam ih video prošle sezone i ostavili su na mene dobar utisak iako nisam znao mnogo o njima. To me je podstaklo da dođem da pomognem. Video sam da je to na obostranu korist. Meni igranje u Partizanu pomaže na mom putu ka Evropi“, smatra Dijabate.

Počastvovan je pozivom direktora Ilijeva i trenera Stolice

„Kada su me direktor i trener pozvali osećao sam veliko zadovoljstvo i počast da se toliko od mene očekuje. To je samo po sebi bio dovoljan razlog da pređem ovde. Moja majka se razume u fudbal i sugerisala mi je da prihvatim i dala mi je svoj blagoslov“, kaže Dijabate.

Otkrio je da je bilo ponuda i drugih klubova.

„Imao sam nekoliko ponuda, ali mi nisu značile kao Partizanova. Razlog je u tome što su drugi slali posrednike, a Partizan je zvao direktno“, kratko je odgovorio Dijabate.

„Brzina, tehnika i…“, zaustavio se Dijabate da razmisli, na šta je Iliev dodao:

„Sve ono što nam treba.“

Dijabate je čuo za Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića koji su ponikli u Partizanu, ali ističe da ne poznaje mnogo srpskih igrača. Bio je deo mlade selekcije Malija koju je Srbija pobedila 2015. na putu ka tituli svetskog prvaka na Novom Zelandu, a sam igrač ističe da još uvek nije spreman da igra za seniorsku selekciju svoje zemlje.

Upitan je i da li zna šta znači Mali na srpskom, a na sugestiju da je to kada je nešto sitno odgovorio je:

„Kao i ja.“

 


Be the first to comment on "DIJABATE I ZVANIČNO PARTIZANOV: Majka mi je dala blagoslov da dođem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*