TENISKA KARMA JE NAJJAČA: Vimbldon zbog Rusa stiglo prokletstvo!

Korona pokosila Beretinija i Čilića, drugi strahuju od suspenzije, dok favoriti redom pakuju kofere, a turnir gubi na snazi i atraktivnosti.

Karma u tenisu je čudo, pokazalo se već nekoliko puta ove godine kada su debelo platili svi koji su se ogrešili o Novaka Đokovića. Sada je na red došao Vimbldon, ali zbog odluke da se Rusima i Belorusima zabrani učešće zbog rata u Ukrajini. Prva surova kazna bila je odluka ATP da se na londonskoj travi ne igra za bodove, zbog čega ispaštaju svi, pa i branilac trofeja Nole, koji će ostati bez 2.000 bodova i pasti na sedmo mesto.


KRAH NOSILACA
Međutim, kako je turnir startovao u ponedeljak, sve je počelo da se urušava. Najpre su zbog korone morali da se povuku prošlogodišnji finalista Mateo Beretini i Marin Čilić, a strah da će biti izbačeni zbog kontakta s Italijanom i Hrvatom se uvukao svima pod kožu, uključujući Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. To je, međutim, bio samo uvod za katastrofu jer je loša karma počela da odnosi jednog po jednog favorita, a, samim tim, da turnir gubi na kvalitetu i gledanosti. Tako je sedmog nosioca Huberta Hurkača u pet setova eliminisao Alehandro Davidovič Fokina, što sujeverni mogu da povežu s ratom u Ukrajini. Naime, on je najavio da će za svaki odserviran as dati po 100 dolara za pomoć toj zemlji, a onda je ispao već posle prvog meča, pa će Kijevu iz Londona otići tek 2.100 dolara.

Tu eliminaciji nosilaca u prvom kolu kod muškaraca nije kraj. Posle samo jednog meča kofere su spakovali i Pablo Karenjo Busta (16. nosilac), koji je predao našem Dušanu Lajoviću, Grigor Dimitrov (18) i Holger Rune (24).

ISPALA I SERENA
Međutim, velika senzacija, barem imajući u vidu ime i osvojene trofeje, jeste eliminacija Serene Vilijams (40) od malo poznate Francuskinje Harmoni Tan. Bio je to Sereni prvi meč posle tačno 364 dana i prošlogodišnjeg Vimbldona, ali pošto je odmah poražena, zapitala se da li je to znak da bi trebalo da razmisli o kraju karijere.

  • Ponekad morate da prihvatite da ste dali sve od sebe. O budućnosti ne mogu da govorim, osećam da ne znam – rekla je osvajačica 23 grend slema i trenutno 1204. teniserka sveta. 
    KIRJOS PLJUVAO NAVIJAČE
    Ugled Vimbldona ukaljao je i problematični Nik Kirjos, koji je pljuvao prema navijačima tokom meča u kojem je savladao Britanca Pola Džaba tek posle pet setova. Da skandal bude veći, Australijanac smatra da je ispravno postupio.

Pljunuo sam ka nekome ko me je vređao, ko mi je viknuo da sam govno. Uradio sam to namerno, ne bih uradio to prema nekome ko me podržava – rekao je Kirjos.

 


Be the first to comment on "TENISKA KARMA JE NAJJAČA: Vimbldon zbog Rusa stiglo prokletstvo!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*