BEZ DLAKE NA JEZIKU: Stolica o pojačanjima i prelaznom roku!

FOTO: FK Partizan

Partizan je tokom letnjeg prelaznog roka završio dolaske Zlatana Šehovića i Aleksandra Filipovića.

Ipak, jasno je da su crno-belima potrebna još brojna pojačanja, pogotovo imajući u vidu da je u jednom danu klub iz Humske ostao bez osmorice fudbalera kojima je istekao ugovor.

Novi trener Partizana, pravo sa priprema iz Slovenije, prokomentarisao je tekući prelazni rok.


‘Prelazni rok jeste živa stvar, ali bih voleo da pojačanja dođu što pre, smatram da nije dovoljno da dođu pre početka takmičarskih utakmica, jer je svakom igraču, bez obzira na kvalitet, potrebna adaptacija. Mi to ne možemo da ‘skratimo’ na nivo kvaliteta, a da pomeramo druge stvari vezane za takmičarske mečeve – ne možemo. Moraćemo da radimo u hodu, sa momcima koji su tu sa nama već duže vreme. Bilo bi dobro da zaokružimo taj deo priče, ali da isto tako ne napravimo nešto ishitreno, već da dovedemo fudbalere na pozicije koje smo definisali. Uz držanje kriterijuma da pogodimo prava pojačanja. Ne može to uvek, ali moramo da damo sve od sebe. Angažovaćemo igrače na pozicijama koje su upražnjene posle odlaska starosedelaca i gledaćemo da budu kvalitetni i da pojačaju konkurenciju“, izjavio je Stolica.

A da je Stolica trenutno u nezavidnoj situaciji pokazuje i podatak da će u prvoj pripremnoj utakmici 24. juna protiv Kluža njegov tim nastupiti bez ijednog klasičnog štopera, jer se Vujačić i Saničanin priključuju tek dan kasnije, a mladi Mihajlo Ilić je sa omladinskom reprezentacijom Srbije na Evriopskom prvenstvu. Nemanja Miletić je već otišao, a velike su šanse da do početka sezone i Vujačić ode u inostranstvo, pa je neophodno angažovati bar još jednog štopera koga za sada nema na vidiku, iako se pominjao novi povratak Svetozara Markovića.

“Moj posao je da nađem prava rešenja i kada problem evidentno postoji. Oba štopera su bitna zbog stabilnosti i uigravanje tima, a mi trenutno nemamo nijednog igrača na poziciji centralnog defanzivca i to nas stavlja u poziciju improvizacije. Moraćemo da tražimo alternative i pokušamo možda da nađamo drugačija taktička rešenja. Ne zbog naših želja da nešto odmah menjamo, već zbog okolnosti. Zato ćemo možda imati neke nepredvidive situacije u tim prvim mečevima… Utakmice su zakazane pre dolaska, jednu smo odložili zbog cele situacije, na ostalima ćemo morati da se snađemo, ali ne bih voleo da dođemo u poziciju da neki od igrača u ovoj fazi igraju po 90 minuta, jer to vodi u drugu vrstu rizika, u povrede. Želeo bih, kao i svaki trener, da imam sve igrače na okupu, jer do prvog kola imamo još samo tri sedmice, to je veoma kratko vreme“, upozorava Stolica.

 


Be the first to comment on "BEZ DLAKE NA JEZIKU: Stolica o pojačanjima i prelaznom roku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*