OTKRIVENO: Zvezdi više para od države nego Partizanu, u fudbalu razlika VIŠESTRUKA!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ministar finansija Siniša Mali otkrio je u jutarnjem programu TV Pink koliko je država Srbija dala novca fudbalskim i košarkašim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Kada je u pitanju košarka, Srbija je nešto više pomogla crveno nego crno-belima.

 Uradili smo detaljnu analizu koliko je država pomogla Zvezdi i Partizanu, koji su u reprogramu. Krenimo od košarke, imamo analizu od 2012 do 2022. godine. KK Crvena zvezda je dobila 26 miliona evra, a KK  Partizan 24,4 miliona evra. To je izbalansirana pomoć. Zvezda duguje 96.6 miliona dinara. KK Partizan 649,7 miliona dinara. Ako im ne pomognete to je veliki problem, a vidite koliko duguju – rekao je Siniša Mali.


U fudbalu je razlika još veća, što je primetio i sam ministar.

– FK Crvena zvezda je dobio 17.6 miliona evra i 40.5 miliona od Gasproma, gde im je država pomogla. A FK Partizan je dobio 14 miliona evra i tu je velika razlika. Zvezda je dobila skoro 50 miliona više zajedno sa sponzorom i moramo da nađemo jakog sponzora za crno-bele. Zvezda za porez duguuje 859,7 miliona dinara, a 1.290.000.000. dinara. Crno-beli duguju mnogo više, ali moramo pod hitno da im nađemo jakog sponzora.

 


Be the first to comment on "OTKRIVENO: Zvezdi više para od države nego Partizanu, u fudbalu razlika VIŠESTRUKA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*