DRAMA DO USIJANJA: Zvezda nekako iščupala pobedu, savladala Partizan i osvojila titulu!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Titula i Evroliga – sve je stalo u jednu utakmicu.

Majstorica finala AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde i Partizana ostaće upamćena po nemilim scenama u trećoj četvrtini, pražnjenju tribina, gađanju sudija…

Pobednik ovogodišnjeg izdanja AdmiralBet ABA lige je Crvena zvezda koja je ukupnim rezultatom 3:2 savladala Partizan, a danas u majstorici bilo je 80:77.


Počela je bolje Crvena zvezda koja je imala sjajnu kontrolu u odbrani gde Partizan praktično nije mogao ni da pogleda ka košu, pa je domaćin vodio sa 6:0. Ledej je probudio Partizan, a onda je i Panter najavio svoju dobru partiju.

Četiri Zvezdina ofanzivna skoka su dosta uticala da ekipa Dejana Radonjića ima prednost u finišu prve četvrtine, ali se onda pojavio Kevin Panter koji je pogodio pet uzastopnih poena, trojku u poslednjoj sekundi prve četvrtine za 18:20.

Partizan je igrao malo zrelije u drugoj četvrtini koju su obeležile greške i na jednoj i na drugoj strani.

Partizan je igrao dosta dobro, a Zvezda se oslonila na individualni kvalitet Nikole Kalinića koji je morao van terena na 6 minuta do kraja poluvremena zbog treće lične greške. Nakon nove Panterove trojke bilo je 25:32, usledio je faul u napadu Ostina Holinsa, Zvezda je tonula na svakom polju.

Smailagić je bio loš u napadu sredinom druge četvrtine, koraci, promašaji, loša dodavanja, sve je uticalo na to da se crno-beli ne odlepe. Očajnu košarku smo gledali od izlaska Nikole Kalinića sa terena, i Lesor se pridružio Smailagiću, Holins na drugoj strani je vezao par grešaka, Davidovac takođe, pa onda Panter…

Stefan Marković je iz kontre vratio Zvezdi minus od pet poena, domaći su zaigrali i daleko bolju odbranu, a onda fantastična asistencija bivšeg reprezentativca i krađa Holinsa za 33:34! Ipak, Ledej trojkom završava poluvreme, Partizan je otišao sa plus 4 na odmor.

Nastavak nam je doneo nešto ozbiljniju Zvezdu, srpski košarkaši su igrali bitnu ulogu, Kalinić, Mitrović i Lazić su doneli izjednačenje, a na drugoj strani je Partizan u prva tri i po minuta nastavka beležio poene samo sa linije za slobodna bacanja. 

Usledio je prekid o kome će se tek govoriti, a po povratku na teren, Zvezda raspoloženija. 

Lesor je bio taj koji je držao Partizan, a onda trojka Kevina Pantera koji je bio izuzetno raspoložen večeras. Avramović sa 4 vezana poena je držao prednost crno-belih, a Zvezda se nije dala trojkama, prvo Dobrića, potom i Davidovca za 53:55. Upravo je Davidovac bio taj koji je sa linije za slobodna bacanja vratio prednost crveno-belima pred poslednju deonicu.

Luka Mitrović i Nikola Kalinić su na početku poslednje deonice imali po 4 lične greške, a Partizan je izjednačio trojkom Dalasa Mura nakon stotinu skokova Matijasa Lesora u napadu.

Kako se meč bližio kraju, tako je bila vidljivija nervoza, dosta izgubljenih lopti, promašaja, a na ulassku u poslednja četiri minuta Zagorac je pogodio za 67:67.

Partizan je trojkom Pantera poveo sa 70:69, ali je Stefan Marković vratio trojku, da bi Panter na drugoj strani vratio poenima uz dodatno bacanje. Na minut i 34 sekunde do kraja Nikola Kalinić pogađa trojku za totalnu neizvesnost u finišu. Mur je izjednačio, a Volters je uz zvuk sirene pogodio novu trojku za 78:75! Dobrić je imao priliku da reši utakmicu, ali je promašio, da bi Avramović na drugoj strani poenima sa linije za slobodna bacanja smanjio na 78:76 na 19 sekundi do kraja.

Davidovac je ponovo uzeo stvari u svoje ruke, pogodio dva bacanja, a na drugoj strani je Avramović promašio drugo, ali su crno-beli dobili napad na 10 sekundi do kraja za izjednačenje trojkom.

Probao je Panter iz nemoguće pozicije, nije uspeo.

 


Be the first to comment on "DRAMA DO USIJANJA: Zvezda nekako iščupala pobedu, savladala Partizan i osvojila titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*