VAJDIN UČENIK POKUŠAO: Novak se plasirao u sledeće kolo Rolan Garosa

Najbolji teniser sveta siguran u drugom kolu Rolan Garosa – 3:0

Došao je Aleks Molčan na Rolan Garos sa Martinom Vajdom, nekadašnji trenerom Novaka Đokovića, ali je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske dobio profesorsku lekciju od najboljeg tenisera sveta. Seo je Nole za katedru i Slovaka prosto oduvao sa terena Suzan Lengle – 3:0 (6:2, 6:3, 7:6).
U sledećem kolu čeka ga Slovenac Aljaš Bedene, koji je ranije tokom dana bio bolji od Urugvajca Pabla Kuevasa u četiri seta.


Ovaj meč obeležio je prvi susret Đokovića i njegovog dugogodišnjeg trenera Marijana Vajde kao protivnika, pošto je Slovak od ove godine preuzeo odgovornost za karijeru svog mladog sunarodnika.
Međutim, kakve god savete da je Vajda dao levorukom Molčanu, nisu urodili plodom, jer je najbolji teniser sveta bio veoma siguran i u potpunosti je kontrolisao sva dešavanja na terenu stadiona „Suzan Lenglen“.

Svom rivalu nije dozvolio niti jednu brejk priliku do sredine trećeg seta, a u najvećem broju servis-gemova ni više od jednog poena, jer je Novak kao retko kada do sada bio izrazito siguran u svojim servis-gemovima.

Posle uvodnih gemova, Đoković je došao do brzog brejka i to, zahvaljujući odličnim i pre svega pametnim servisima, nije ispuštao.

U 8. gemu je još jednom oduzeo servis rivalu i na taj način posle 29 minuta osvojio prvi set.

Ništa se nije promenilo ni u drugom setu, s tim da je Novaku u tom delu meča bio dovoljan jedan brejk da prelomi Slovaka.

Učinio je to u 6. gemu, baš u pravi čas da slomi otpor 38. tenisera sveta.

Kako je meč odmicao vetroviti uslovi su se pojačavali i to je počelo da smeta srpskom teniseru.

Delovalo je da će Molčan izgubiti bez „ispaljenog metka“, ali se u trećem setu potrudio da makar malo pripreti najboljem na svetu.

Đoković je oduzeo servis rivalu i imao „livadu“ do krajnje pobede, ali je Molčan tada po prvi put pokazao reakciju i, zahvaljujući greškama Đokovića, napravio prvi brejk.

Razigrao se levoruki Slovak u tim momentima, zaigrao najbolje što je umeo i mogao ovog popodneva, nizao vinere i uspeo da dođe do taj-brejka.

Ipak, zna se ko je „specijalista“ za taj-brejkove i Đoković je još jednom to pokazao.

Došao je do tri vezane meč-lopte i iskoristio je drugu za plasman u treću rundu Rolan Garosa.

Sva dešavanja sa stadiona „Suzan Lenglen“


Be the first to comment on "VAJDIN UČENIK POKUŠAO: Novak se plasirao u sledeće kolo Rolan Garosa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*