PODRHTAVA MARAKANA: Kolumbijska ZVER na meti Crvene zvezde!

Vladan Lukić Marakana

Glavni prioritet Crvene zvezde u predstojećem prelaznom roku je dolazak ruskog napadača Artjoma Dzjube.

Crveno-beli čine sve da ga dovedu na Marakanu, ali su spremili i alternativno rešenje ukoliko izjalovi transfer gorostasnog Rusa.

U pitanju je kolumbijski napadač Oskar Estupinjan, koji trenutno nastupa za Vitoriju Gimaraeš u Portugalu.


On je rođen u septembru 1996. godine, a ove sezone u portugalskom prvenstvu postigao je čak 14 golova za šestoplasiranu Vitoriju.

Estupinjan je ime stekao u Onse Kaldasu, iz kojeg je kasnije i prešao u Gimaraeš, kojiga je u julu 2017. godine platio milion evra

On se teško privikao na evropski stil fudbala, malo je igrao u prvoj sezoni, dok je u drugoj bio dosta bolji i uspeo je da postigne 10 golova. Ipak, Vitorija ga je vratila u Južnu Ameriku, pa je na pozajmici nastupao za Barselonu, a potom se vratio u Evropu gde je nosio dres turskog Denizlispora, takođe na pozajmici.

Od avgusta 2020. godine ponovo je u Vitoriji, a trenutno igra najbolju sezonu u karijeri.

Portugalci su odlučili da mu ponude novi ugovor, ali Estupinjan želi da napravi iskorak u karijeri, a potencijalni dolazak u Crvenu zvezdu bi svakako to i bio.

Estupinjan bi bio jeftinija varijanta za Crvenu zvezdu od Dzjube, ali bi najbolji strelac ruskog prvenstva sigurno bio zvučnije pojačanje i probudio bi maštu navijača.

Crvena zvezda želi da posao oko novog centarfora završi što pre. Osim klasičnog špica, angažovaće ovog leta štopera i krilnog napadača, prenosi „Sportski žurnal“.

Ostaje da se vidi u narednim nedeljama ko će od pomenute dvojice stići na Marakanu.


Be the first to comment on "PODRHTAVA MARAKANA: Kolumbijska ZVER na meti Crvene zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*