ZEMLJOTRES: Partizan neće igrati domaće prvenstvo?

FOTO: KK Partizan

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nezadovoljan je promenama u Košarkaškoj ligi Srbije i nije siguran da li će se njegov tim takmičiti u domaćem prvenstvu.

Problem je u tome što će se KLS ove sezone igrati po skraćenom sistemu, gde će prednost domaćeg terena u polufinalu i finalu plej-ofa imati oni timovi koji imaju bolji plasman u ABA ligi.

„Prva i osnovna stvar, u domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja“, izjavio je Mijailović za „Sportski Žurnal“.


Potom je izjavio da još uvek nije poznato da li će se crno-beli takmičiti ili povući.

„U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb… Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati“, dodao je Mijailović.

Govorio je i o šansama Partizana da naredne sezone zaigra u Evroligi.

„Partizan svakako neće odlučivati o tome. Ako nas budu pozvali, mi taj poziv nećemo odbiti. Ali, kao Partizan ništa nećemo tražiti. Već sam nekoliko puta rekao da mi je jako žao zbog svega što se dešava između Rusije i Ukrajine. Imamo jako dobre odnose sa CSKA, sa njihovim menadžmentom, imamo i kontakte sa drugim klubovima koji su isključeni. Mislim da je dosta nepravedno prema klubovima koji su bili okosnica evropske košarke decenijama unazad. To je loše, ali mi nismo toliko moćni da možemo nešto da uradimo. Od te njihove štete mi ne očekujemo ništa“, zaključio je Mijailović.


Be the first to comment on "ZEMLJOTRES: Partizan neće igrati domaće prvenstvo?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*